"Otisak srca" Gimnaziji Vladimira Nazora

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra dobitnica je godišnje nagrade "Otisak srca", što ju za volonterstvo u osnovnim i srednjim školama dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.u Muzeju Mimara u Zagrebu dobitnicima nagrada jučer uručila prof. dr. sc. Vesna Vašiček, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade. Svečanosti su bili nazočni predstavnici nagrađenih škola, učenici i njihovi nastavnici koji  su potaknuli provedbu volonterskih inicijativa. Nagrađeno je 10 osnovnih i pet srednjih škola.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, ovogodišnja 8. dodjela godišnjih nagrada za volonterske inicijative  brojem prijava, kvalitetom i sadržajem prijava pokazala je da volonterstvo zauzima sve istaknutiji dio u promišljanju mladih o vlastitom aktivizmu i djelovanju u svojoj lokalnoj zajednici i društvu u cjelini.

"Građanski aktivizam i volonterstvo u opće i školske pojmove ušli su preko organizacija civilnoga društva, a svake godine smo svjedoci kako postaje sve učestalije i spontanije sudjelovanje mladih u građanskim i volonterskim inicijativama."- kazala je Cvjetana Plavša-Matić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno