Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pedeset posto vozila pada na tehničkom!

Autor: Hana Radulić

21.11.2012. 23:00
Pedeset posto vozila pada na tehničkom!

Foto: Adam VIDAS



Do sada su u okviru akcije Dani tehničke ispravnosti vozila pregledana 62 vozila, od kojih je pedeset posto neispravno, doznajemo u zadarskoj Stanici za tehnički pregled vozila


Kako bi se smanjila crna statistika prometnih nesreća na hrvatskim cestama Hrvatski auto klub i Centar za vozila i ove godine provode besplatnu preventivnu akciju pod nazivom Dani tehničke ispravnosti vozila. Tako od ponedjeljka, 19. studenoga i Zadrani mogu besplatno provjeriti ispravnost svojih vozila.
– Do sada su u okviru akcije Dani tehničke ispravnosti vozila pregledana 62 vozila, od kojih je pedeset posto neispravno, doznajemo od voditelja zadarske Stanice za tehnički pregled vozila Stanka Duila, koji ističe kako je riječ o starijim vozilima čiji vozači su iskoristili besplatnu mogućnost odlaska na tehnički. Najčešći razlozi neprolaska, kaže još Duilo, odnose se na svjetlosnu signalnu opremu i eko test.
Prvih sedamdeset vozača koji se odazovu akciji, Stanica za tehnički pregled vozila Zadar daruje tekućinom za pranje vjetrobranskog stakla, a akcija će potrajati do subote, 24. studenoga.
Inače, ukupni podaci na razini Hrvatske pokazali su da od vozila koja jednom godišnje pristupe tehničkom pregledu oko dvadeset posto mora na servis, te da je svako peto vozilo na hrvatskim prometnicama neispravno.
Tehnički ispravno vozilo jedno je od jamstava sigurnosti u prometu i vozači bi o svom vozilu trebali voditi brigu tijekom cijele godine, osobito o onim njegovim dijelovima koji su ponekad presudni prilikom nesreća, poput guma ili kočnica.