Rasadnik ideja sretne djece i zadovoljnih roditelja

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Slavlje uz svečanu odjeću i tortu

Četrdeset godina vrtića Voštarnica te čak šezdeset godina  područnog objekta Galeb proslavljeno je jučer na uz brojne goste,  uprave, pripadnike stručno razvojne službe,  sadašnje odgojiteljice, ali i  one umirovljene.

- One su naš temelj i naš početak, kazala je odgojiteljica predškolske  Ines Barišić, pozdravivši ponaosob svaku od svojih nekadašnjih kolegica koje su se u biltenu zajedničkim odgojiteljsko-roditeljskim snagama  izrađenom prigodno za ovu obljetnicu prisjetile kako je to bilo nekoć:

- Započinjali smo s radom u 5,30 sati ujutro. Djecu su prihvaćale medicinske sestre, što se nakon nekog vremena promijenilo. Iako je prostor bio skučen, a djece puno, njih četrdesetak, nisam osjetila težinu posla, već samo zadovoljstvo, prisjetila se odgojiteljica Ljerka Grdović.

Mira Maričić u sjećanje je pak dozvala velike dnevnike koje su morali  nositi na posao:

- Jer vrtić je po svom uređenju nalikovao školi i svakodnevno smo  trebali „obraditi tri predmeta". Poslije tog dijela djeca su se mogla slobodno igrati, prepričala je ova vrtićka teta.

Jučer, u povodu četrdeset godina od osnutka vrtića, upalila se i  svjećica na torti, pustila se glazba, a kako su se polaznici zajedno sa  svojim tetama i roditeljima za ovaj poseban dan pripremali već mjesecima, jučer su prostorije vrtića bile dekorirane u posebnom tonu, uz za  to prigodno ukrašen vrtićki pano.

- Vrtić Voštarnica se ponosi svojim ekološkim programima, suradnjom s roditeljima te projektima vezanima za knjižnicu. Imali smo i prvu inkluziju u Zadarskoj županiji, integraciju dječaka s Downovim sindromom, a sada imamo i integraciju djevojčice. Naš vrtića je rasadnik   ideja i mogućnosti, naravno, uz podršku naše uprave i stručnog razvojnog tima, kazala je Barišić, dodajući kako su posebno ponosni na suradnju s roditeljima koji ih uvijek prate kao partneri u svakoj njihovoj  ideji. A roditelji u ovom vrtiću dujeluju i u samom odgojnom radu, nastavila je ravnateljica Marijana Miočić:

- Ovdje je suradnja s roditeljima podignuta na višu razinu. Roditelji  su uključeni i u odgojno-obrazovni proces i mogu aktivno sudjelovati u  planiranju odgojnog rada vrtića, pojasnila je Miočić, dodajući i to kako  je Voštarnica mentorski vrtić za pripravnike predškolskog odgoja.

U četrdeset godina rada kroz vrtić Voštarnica prošlo je 1.765 djece, a  sada tamo boravi 120 djece u pet odgojnih skupina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno