Majka poslala sudskog ovršitelja jer joj otac ne da dijete!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Majka je poduzela ono što joj zakon omogućuje i zatražila pomoć suda

Devet naoružanih policajaca, od čega šest interventnih, službenik Centra za socijalnu skrb, sudski ovršitelj Općinskog suda u Zadru i odvjetnici dviju strana, u ovom slučaju bračnog para koji se razvodi, dovezli su se vozilima i rasporedili oko obiteljske kuće u jednom mjestu kraj Zadra, a sve kako bi proveli ovrhu, ne nad imovinom, već dvogodišnjom bebom (podaci poznati redakciji). Radi se to, reći će svi ranije spomenuti, za dobrobit djeteta i na temelju Zakona, no u praksi takva situacija ravna je hvatanju opasnog terorista. Stoga se nameće pitanje - je li to zaista na dobrobit djeteta i postoji li neki blaži i humaniji način da se zakonska odredba sprovede?

U konkretnom slučaju već nekoliko mjeseci nakon rođenja bebe tada 23-godišnja majka i 32-godišnji otac, čije identitete radi zaštite malodobnog djeteta i njihove privatnosti nećemo iznositi, shvatili su kako je njihov daljnji zajednički život nemoguć. Majka je napustila kuću u kojoj su živjeli i vratila se u obiteljsku kuću u jednom mjestu kraj Zadra gdje joj žive roditelji koji ujedno i skrbe o njezinu djetetu iz prijašnje veze. Njihova beba ostala je živjeti s ocem, a u skrb su se uključili njegovi roditelji, brat i sestra. Krenuli su sudski procesi, nepravomoćne presude, žalbe, privremena rješenja i mjere. Dijete je i službeno na privremenu skrb dodijeljeno ocu, no majka se žalila. Nakon godinu dana dobila je skrb, a potom je to rješenje postalo pravomoćno. Otac je uložio žalbu, prije pravomoćnosti, smatrajući kako je odluka donesena nepravedno, budući da se ništa u godinu dana nije promijenilo. Iako je majka imala u rukama pravomoćnu presudu kojom se dijete dodjeljuje njoj te ocu nalaže da joj ga preda, odbio je to učiniti dok se ne okonča postupak po njegovoj žalbi, a sve u nadi da će novo rješenje ići njemu u korist. Nezadovoljna majka poduzela je novi korak koji joj zakon omogućuje i zatražila pomoć suda.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno