Do danas prijave za članstvo u klubu kvalitete „Welcome“

Slika korisnika valentinam
Županijska turistička zajednica poziva iznajmljivače
Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se iznajmljuju, kaže Kadija
Mihaela Kadija

 Turistička zajednica Zadarske županije objavila je 4. krug poziva privatnim iznajmljivačima za kandidiranje u klub kvalitete obiteljskog smještaja pod marketinškim imenom „Welcome“.

Dodatna promidžba

- Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju, kaže Mihaela Kadija, direktorica Županijske turističke zajednice, ističući značaj i specifičnost privatnog smještaja kao i činjenicu da se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje i produženje glavne sezone.

Ovaj projekt Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica provodi od 2015. godine.

- Budući da u našoj županiji postoji veliki broj obiteljskog smještaja koji zaslužuje ulazak u klub kvalitete, 14. studenog 2017. pokrenut je novi, 4. krug certificiranja, te pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije propisane pravilnikom da se prijave s propisanom dokumentacijom do 22. studenog 2017. godine u svoju lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Welcome“ i time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Zadarske županije poput službenih internetskih stranica, tiskanih materijala te distribucije putem turističkih sajmova ili prezentacija, kaže Kadija.

Segmentirani smještajni kapaciteti

Novi i postojeći članovi, kaže Kadija, mogu ispuniti i dodatne kriterije te postati certificirani kao smještaj specijaliziran za četiri kategorije i to Welcome rural koja označava boravak u obnovljenim tradicionalnim kućama za odmor u seoskom okruženju s dodatnim uslugama, zatim Welcome city koja označava boravak u smještajnim objektima u starim gradskim urbanim jezgrama, Welcome family koja se odnosi na smještaj u objektima orijentiranim na segment obitelji s djecom do 12 godina te Welcome bike kojim se nudi smještaj s osnovnim infrastrukturnim standardima za ciklo-turiste. Kadija ističe kako je tržišni potencijal segmentiranih smještajnih kapaciteta u svijetu vrlo ozbiljan te da potražnja za takvim smještajem iz godine u godinu raste.

- Ovakva ponuda do sada nije posebno isticana, a gosti oskudijevaju informacijama gdje pronaći ove segmente ponude s dodanom vrijednošću, a upravo pružanje takvih informacija i jest cilj projekta „Welcome“, zaključuje Kadija, dodajući kako će nakon provedenog novog kruga certicifiranja u prosincu uslijediti tisak nove brošure „Welcome“.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)