Gradonačelnik Grbom nagradio beskućnike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Prenoćište pretvorili u svoj dom
Autor: 
Svojom odlukom gradonačelnik Dukić je odao priznanje ljudima koji nemaju svoga doma i sami su u potrebi, ali nesebično pomažu drugima...
Trenutačno je u zadarskom Prenoćišu devet korisnika, a kapacitet je 11 kreveta

Riječ je o vrijednim ljudima koji su svatko iz svojih razloga i spletom nesretnih, životnih okolnosti postali beskućnici. Ovo su priznanje definitivno zaslužili jer se godinama bore i pokušavaju opet, svoj život uzeti u - svoje ruke. Znam koliko im ova nagrada znači, a nama svima je neizmjerno drago da je gradonačelnik to prepoznao i da zna cijeniti - rekla je Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Brinu jedni o drugima

Naime, odlukom gradonačelnika Zadra Branka Dukića korisnici zadarskog Prenoćišta svetog Vinka Paulskog koji već godinama postoji u sklopu Caritasa, dobit će ovogodišnje priznanje - Grba Grada Zadra.

Svojom odlukom gradonačelnik Dukić je na taj način, odao priznanje ljudima koji nemaju svoga doma i sami su u potrebi, ali nesebično pomažu drugima - volontiraju u socijalnoj samoposluzi, pomažu u Pučkoj kuhinji i obrađuju polje na predjelu Bokanjca, a sve ono što se uzgoji namijenjeno je opet, korisnicima zadarske Pučke kuhinje.

- Oni nemaju dom, ali su i Prenoćište pretvorili u svoj dom. Brinu o njemu, održavaju ga čistim i urednim te brinu i međusobno jedni o drugima. Trenutačno je upravo jedan korisnik bolestan, ali svi brinu o njemu. Nose mu obroke iz Pučke kuhinje, kuhaju čaj... I mi se stalno trudimo koliko god najviše možemo da pomognemo tim ljudima koji su zdravi i radno sposobni na njihovu putu resocjalizacije. Stalno se javljamo i na natječaje koji bi im mogli omogućiti da rade i da za svoj rad budu plaćeni. Upravo smo sada u dogovoru s Hrvatskim agronomskim društvom koje na jednoj parceli planira zasaditi plantažu smokava i treba im radnika. Doista se svi zajedno trudimo da ti ljudi što prije izađu iz problema u kojima su se našli - naglasila je Mirjana Tadić.

Prenoćište otvoreno već od 14 sati

Trenutačno je u zadarskom Prenoćišu devet korisnika, a kapacitet je 11 kreveta i još je novost, kako je dodala zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije Mirjana Tadić, da su odnedavno, od kad su počeli hladniji dani i osobito noći, vrata svim korisnicima otvorena svakodnevno već od 14, a ne od 16 sati kako je to bilo do sada.

- Jako smo ponosni i što je nekolicina naših korisnika uspjela sebi osigurati egzistenciju i prodajom časopisa za beskućnike "Ulične svjetiljke", pa sami sebi plaćaju smještaj. Tu se moramo zahvaliti i svim građanima koji su to prepoznali i koji razumju, pa kupe časopis. Našim lauretima i svi mi u Caritasu od srca čestitamo i jako smo ponosni na njih - istaknula je na kraju Mirjana Tadić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno