Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Niti jedna ponuda za atraktivni prostor na Narodnom trgu

23.11.2017. 11:45
Niti jedna ponuda za atraktivni prostor na Narodnom trgu


Na natječaj Grada Zadra kojim se u zakup nudilo 11 poslovnih prostora stigle su ponude za svega šest prostora.
Iako se očekivalo kako će najviše interesa privući atraktivni prostor na Narodnom trgu površine od 26 metara četvornih u kojem je godinama bio smješten Turističko-informativni centar, za taj prostor nije stigla niti jedna ponuda.


Propisane namjene prostora
Prostor je namijenjen za trgovinu na malo konditorskim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, trgovini na malo autohtonim prehrambenim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama (maslinovo ulje, vino, pršut, sir, kušaonica), trgovini na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama, trgovini na malo obućom i proizvodima od kože u specijaliziranim prodavaonicama i trgovini na malo kozmetičkim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, a pretpostavlja se kako je ponuđače odbila cijena, jer se za kvadrat tražilo minimalno 55 eura, što je ujedno bio i najskuplji "kvadrat" na ovom natječaju.
Nije bilo zainteresiranih ni za najveći prostor u Ulici bana Josipa Jelačića 12a i 12b površine od 175 metara četvornih koji se nudio po početnoj cijeni od 13 eura namijenjen za trgovinu.
Osim ova dva prostora nitko se nije javio ni za zakup 11 kvadrata prostora u Ulici biskupa J. Divnića 4. za frizerski salon, postolarsku, krojačku djelatnost, fotokopiranje i sl. po cijeni od 12 eura po kvadratu, zatim za 60 kvadrata u Ulici Brne Krnarutića 5 i 7 za trgovinu odjećom, obućom, kozmetikom, knjigama, papirnatom robom… za cijenu od 18 eura kao niti za 7,58 kvadrata ureda u MO Brodarica za 10 eura po kvadratu za ured, trgovinu i slično.


Tri ponude za Klaićevu
Najveći interes, odnosno po tri ponude stigle su za poslovni prostor u Ulici Mihovila Klaića površine od 54 kvadrata prostora za trgovinu odjećom i obućom po cijeni od 32 eura te za 36 kvadrata trgovine u Ulici Špire Brusine 12 po cijeni od 31 euro za kvadrat.
Grad Zadar primio je ponude za zakup i prostora površine od 55 kvadrata u Ulici Braće Vranjanina 11 za trgovinu odjećom i obućom za 25 eura po kvadratu, 25 kvadrata skladišta u Ulici Elizabete Kotromanić za 15 eura, 59 kvadrata trgovine na Obali kneza Branimira 16 za 22 eura po m2, 43 kvadrata u Ulici Stomorica 5 za pripremu i usluživanje hrane i pića po cijeni od 35 eura po m2.
Tek po zaključenju, odnosno potpisivanju ugovora o zakupu znat će se tko kao i za koju je namjenu zakupio gradski prostor na rok od pet godina. Za prostore za koje na ovom natječaju nije bilo interesa najvjerojatnije će uskoro biti raspisan novi javni poziv za zakup.