Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dr. Boergen: Moramo više raditi za djecu jer ona su budućnost

22.11.2018. 17:45
Dr. Boergen:  Moramo više  raditi za djecu jer  ona  su  budućnost


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je predstavljena  knjiga "Dječja oftalmologija i strabologija", urednika prof. dr. Klausa Petera Boergena te prim. dr. sc. Suzane Konjevoda. Dr. Boergen njemački je  liječnik koji od 2009. godine dolazi na Odjel oftamologije zadarske Opće  bolnice gdje održava tečajeve edukacije za liječnike s područja dijagnostike i terapije u strabologiji i dječjoj oftalmologiji.
Knjiga je udžbenik u kojem su okupljene lekcije i predavanja koja je tijekom deset godina dr. Boergen održao u Zadru i temeljna je na praktičnom radu.
 – Želio sam nešto ostaviti iza sebe za studente i liječnike, a knjiga je bazirana na mom 40-godišnjem iskustvu. Jako sam ponosan što su dr. Suzana Konjevoda i njen tim uređivali ovu knjigu, rekao je dr. Boergen, dodajući kako se liječnici za oči u današnje vrijeme više brinu o starijim pacijentima koji imaju problema s mrenom i sličnom, dok su djeca pomalo  zapostavljena.
– Mislim da moramo više raditi za djecu jer su ona budućnost, zaključio je dr. Boergen.
– Knjiga je sumirala njegov tečaj i pokriva dječju oftalmologiju i strabologiju, a kolege koji su stalni sudionici tečaja su također autori, dok smo  kolega Boergen i ja urednici, rekla je prim. dr. sc. Suzana Konjevoda.  
Okupljene je pozdravila rektorica sc. Dijane Vican, a knjigu su predstavili prof. dr. sc. Tomislav Jukić, predsjednik Hrvatskog oftalmološkog  društva i optometrijskog društva, prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić, predsjednica Hrvatske akademije medicinskih znanosti, izv. prof. prim. dr. sc.  Suzana Konjevoda, specijalist oftalmolog, subspecijalist prednjeg segmenta oka i glaukomatologije te prof. emeritus Klaus Peter Boergen,  specijalist oftalmolog.


Zaslužio Grb Grada Zadra
Zbog svoje dugogodišnje predanosti i suradnje u zadarskoj bolnici dr. Boergen će  ove godine gradonačelnikovom odlukom dobiti Grb Grada Zadra. 
– Iskreno ne znam zaslužujem li ovu nagradu i jako sam iznenađen i zahvalan za  ovu čast i vrlo se veselim, rekao je skromno dr. Boergen.
– Prije deset godina nisam ni znao gdje je Zadar, a sada je jedno od najdražih  mjesta u Europi jer ovdje imam jako puno prijatelja i uživao sam dolazeći ovdje, rekao je dr. Boergen.