Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Blaslov: Ne znam za pritiske i ne bavimo se politikom već humanitarnim radom!

23.11.2019. 08:00


U emisiji Poligraf Hrvatskoga radija jučer su gostovali voditelji izbornih stožera potencijalnih predsjedničkih kandidata koji ovih dana za službenu kandidaturu prikupljaju potrebnih deset tisuća potpisa.
U razgovoru na temu o načinima financiranja predsjedničke kampanje i raspravi o tome koliko će ona biti obilježena podmetanjima i niskim udarcima, a u kojoj su sudjelovali voditelji izbornih stožera Kolinde Grabar Kitarović i Mislava Kolakušića – Ivan Anušić i Dražan Dizdar, te komunikacijski direktor stožera Miroslava Škore Mate Mijić, spomenut je i nedavni koncert koji je Miroslav Škoro održao u Zadru u okviru programa obilježavanja pete obljetnice rada zadarske podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi.
U navedenoj emisiji se, naime, komunikacijski direktor stožera Miroslava Škore Mate Mijić požalio kako je na građane i organizatore ovog humanitarnog koncerta vršen pritisak da se koncert ne održi. Na konkretan upit voditelja emisije Mislava Togonala tko je vršio pritisak, Mijić je odgovorio da su pritisci dolazili iz vladajuće stranke u Zadru, dakle iz HDZ-a.


Pritisci iz zadarskog HDZ-a
Za komentar Mijićeve tvrdnje o navodnim pritiscima na organizatore koncerta od strane zadarskoga HDZ-a upitali smo predsjednika zadarske podružnice Hrvatske udruge leukemije i limfomi Igora Blaslova.
– Humanitarni koncert Miroslava Škore, koji je održan 18. listopada pod simboličnim nazivom koji smo sami odabrali »Dok život juri, ja ću lagano«, bio je dogovoren još početkom ove godine. Svake godine, naime, na obljetnicu našeg utemeljenja održavamo prigodni program »Znanjem do zdravlja« u sklopu kojega organiziramo koncert nekog od poznatih hrvatskih pjevača. Tako smo ranijih godina imali koncerte Tomislava Bralića i klape Intrade, Marka Škugora, Danijele Martinović i Petra Graše, a za ovu godinu smo bili dogovorili nastup Miroslava Škore.


Blaslov ne zna za pritiske
Dogovor za koncert odvio se, dakle, puno prije negoli je Škoro iznio svoju namjeru o predsjedničkoj kandidaturi. Što se pak tiče bilo kakvih navodnih pritisaka vezanih uz taj koncert, ja za njih ne znam, niti mi je poznato da su na bilo koga rađeni pritisci da se koncert ne održi, kategorički navodi Igor Blaslov i naglašava da spomenutu emisiju Hrvatskoga radija nije slušao, pa tako nije čuo ni izjavu Mate Mijića, u čije motive, kako ističe, ne namjerava ulaziti, a niti planira na njegovu izjavu reagirati.




»Politika nas ne zanima, niti se želimo na bilo koji način uvlačiti u takav kontekst. Bavimo se isključivo humanitarnim radom i nastavit ćemo pružati maksimalnu pomoć i podršku bolesnicima oboljelima od hematoloških bolesti.
Igor Blaslov


Na pitanje osjećaju li se u ovoj udruzi instrumentalizirani kao organizatori Škorina zadarskog koncerta, s obzirom da se on sada koristi u predizbornoj kampanji kao jedno od sredstava nadmetanja s političkim suparnicima, iako su imali isključivo humanitarni cilj, Blaslov odgovara da se ne osjećaju instrumentaliziranima jer njihov jedini cilj kao udruge jest humanitarni rad i pomaganje oboljelima od leukemije i limfoma.
– Politika nas ne zanima, niti se želimo na bilo koji način uvlačiti u takav politički kontekst jer se bavimo isključivo humanitarnim radom i tako ćemo nastaviti i ubuduće, što znači pružati maksimalnu pomoć i podršku bolesnicima oboljelima od hematoloških bolesti, zaključuje Blaslov.