Pismo Bogu veličanstvenome

Slika korisnika martinazd
Moždani udar
Autor: 
Slavim Te što je, kažu Martin Scorsese opet režirao veliki film. Nadam se kako će postati kum knjižnice u Salima. Slavim te u Crkvi, zajednici kršćanki i kršćana, u kojoj slušamo Tvoju riječ, blagujemo Tvoje Tijelo…

 

Oduševljen sam, Bože Stvoritelju, najbolji, veličanstveni, što jesi. Toliko sam dirnut tvojom divotom, maštom, sveobuhvatnošću. Gdje da počnem, Gospodine moj Bože? Slavim Te, hvalim Te u ovom jutru magle koja se spustila među zagorskim bregima. Slavim Te Gospodaru moj, u licima žena i muškaraca koja se pomaljaju iz magle te ih tako uočavam kao drage osobe različitih crta obraza, buket raznovrsnog cvijeća osmjeha, boja, oblika: ma krasota različitosti u zajedništvu bivstvovanja. Slavim Te, Stvoritelju moj, što jesi. Što me nadilaziš, što predhodiš vremenu, što preskačeš vrijeme, što oživljavaš mene, vrijeme, sve što me okružuje. Slavim Te, hvalim Te, Bože moj, srce moga srca, dušo moje duše, Duše moga duha, i sestara i braće ljudi. Divni, dragi, Bože! O Ti Stvoritelju moj, koji bolje znaš mene od mene! O Ti koji oživljavaš moje uvelo srce, koji izgovaraš moje čežnje, koji si radost, veselje mojih žalosti i tuga. O Ti, Bože moj, koji se smiješi mojim ograničenjima, mojim manama, mojim grijesima, mojim taštinama, odvratnim sebičnostima. Sve Ti brišeš, sve Ti oživljavaš, svemu Ti Ti daješ smisao i život pun humora.
Bože, doktore moj! Ti si zdravlje, melem, blagost mojoj tužnoj duši. Bože, Ti pucaš smijehom zaraznim. Tvoje oči gledaju oko mojih očiju, oko moga srca. Slavim Te, Nenadmašni, neizmišljeni, samostojan, suveren i slobodan. Divni, dragi Bože. Ti ne tražiš, ne želiš. Ti jednostavno jesi. Ti si život. Ti, Bože čudesni oživljavaš ove suhe kosti, ovo srce od mesa. Ti si zdravlje bolesnih udova. Hvala Ti, dobri moj Stvoritelju, što su ključevi mene, meni darovani. Evo, Bože stavljam ključ u bravu svoga srca i otvaram Ti vrata. Uđi. Naspavaj se na postelji moga srca.
Slavim Te, veličanstveni Kralju bez vojske, u bratu Suncu čije zrake kroz maglu najavljuju dolazak te veličanstvene zvijezde. Slavim te u medicinskim sestrama, u mojim drugovima u bolesničkoj sobi. Slavim te u prijatelju koji me je nazvao, u blagoj knjižničarki, u ženi koja mi je pripremila dobru kavu. Slavim Te što je, kažu Martin Scorsese opet režirao veliki film. Nadam se kako će postati kum knjižnice u Salima. Slavim te u Crkvi, zajednici kršćanki i kršćana, u kojoj slušamo Tvoju riječ, blagujemo Tvoje Tijelo… Dragi Bože, ne mogu odoljeti u nabrajanju Tvojih veličanstvenih dijela. Hvalim Te, slavim Te što Te mogu hvaliti, što Te mogu slaviti. Hvala Ti za sestru večer kada mogu usnuti u san u miru Tvoga bezgraničnoga srca, u radosti Tvoje neomeđene, suverene, slobode. Ma svaka Ti čast, dragi Bože!

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (4 glasova)