Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Za blagdan sv. Krševana Večernja misa u katedrali

22.11.2019. 17:48


Blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra, proslavit će se u subotu, 23. studenog, u katedrali sv. Stošije u Zadru Svečanom Večernjom misom koja će započeti u 18 sati, a predvodit će ju mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.
Budući da Krševanov blagdan 24. studenog ove godine spada u nedjelju, koja je svetkovina Krista Kralja i završetak liturgijske godine, blagdan će se proslaviti u subotu Svečanom Večernjom.
Mons. Josip Lenkić predvodi i svečano misno slavlje povodom potpisivanja Povelje o čuvanju relikvije Svetoga Trna u Pagu od strane Viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskog za Hrvatsku, u zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu u nedjelju, 24. studenoga u 18 sati.
Povelju će potpisati s. Bernardica Badurina, opatica benediktinskog samostana Svete Margarite u Pagu i Claude Grbeša, magistralni delegat Viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskog za Hrvatsku.
Duhovnu obnovu uoči Došašća u katedrali sv. Stošije u Zadru od ponedjeljka 25. do srijede 27. studenog s početkom u 18 sati predvodi fra Josip Blažević. Teme su: Praznovjerje – kako djeluju stvari koje ne djeluju, Joga i kršćanski put savršenstva prema sv. Bonaventuri i Alternativne iscjeliteljske tehnike. Događaj organiziraju Teološko – katehetski odjel Sveučilišta u Zadru i župa sv. Stošije.
Četvrti događaj u povodu ovog blagdana je predstavljanje knjige »Tragom Hrvata u Argentini, Paragvaju i Urugvaju« autora fra Zlatka Špehara u utorak 26. studenog u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru s početkom u 19 sati. Knjigu će predstaviti dr. Ante Bralić, dr. Ante Delić i autor Špehar. U glazbenom dijelu nastupa sastav Magnificat HKUMST-a Zadar. Ovaj događaj organiziraju Klasična gimnazija Ivan Pavao II. Zadar i Matica hrvatska.