Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nakić: S dvije pobjede želimo završiti ovu polusezonu

22.11.2020. 11:34


U 16. kolu Treće HNL Primorac (B) danas s početkom u 13.30 sati gostuje u Opuzenu kod ondašnjeg Neretvanca. Momčad iz Biograda na Moru u prošlom je kolu na svom travnjaku nakon dvije uzastopne pobjede, kod kuće remizirala s Uranijom odigravši 0:0. I to ih je dovelo do 7. mjesta na trećeligaškoj ljestvici, a za sada su na svoj konto pospremili 20 bodova. Ovoga vikenda očekuje ih još teži posao, moraju put Opuzena gdje ih očekuje trenutačno četvrtoplasirana momčad Lige. Koja je usput rečeno, u prošlom kolu slavila u Unešiću kod drugoplasirane Zagore. Međutim, u kraljevskog gradu osokoljeni su s tri uzastopna pozitivna rezultata i tu ne misle stati sa serijom.
– Željeli smo protiv Uranije zabilježiti i treću pobjedu zaredom, ali nismo imali sreće i na kraju smo se morali zadovoljiti bodom – kazivao je Roko Nakić, prvotimac Primorca (B).
– Bila je to tvrda utakmica u kojoj smo tijekom svih devedeset minuta imali dominaciju. Bili smo bolja momčad, ali nikako nismo uspijevali naše prigode pretvoriti u pogodak. Imamo odličnu momčad, ali cijelu sezonu nam ta realizacija predstavlja svojevrsni problem. U posljednje vrijeme smo se digli i u tom segmentu, te se nadam da nas ta završnica više neće zezati. Protiv GOŠK-a smo bili efikasni, kao i kolo prije protiv Uskoka. A protiv Uranije nam je nedostajalo malo sreće da uhvatimo pun plijen. Međutim, to nas nije obeshrabrilo i već u sljedećoj utakmici idemo po novu pobjedu.
Nakić smatra da trenutačno sedmo mjesto na ljestvici nije niti izbliza krajnji domet ove momčadi.
– Definitivno naša trenutačna pozicija na ljestvici nije pokazatelj onoga što možemo. Imamo momčad koja po kvaliteti zaslužuje biti u samom vrhu ljestvice i učinit ćemo sve da tako i bude. Preostala su još dva kola do kraja ove polusezone i s dvije pobjede puno toga možemo promijeniti na bolje. Sa šest bodova bili bi među pet prvoplasiranih momčadi i to nam je cilj. Smatram da to nije nemoguća misija i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo.
Neretvanac je četvrtoplasirana momčad Lige, možda i najugodnije iznenađenje ove sezone.
– Riječ je o mladoj i kvalitetnoj momčadi koja to pokazuje i kroz ovu sezonu. Imaju odličan travnjak i to koriste na najbolji mogući način. Nisu slučajno na četvrtom mjestu i sigurno će i protiv nas željeti nastaviti taj pobjednički niz. Međutim i mi imamo svoje želje. Ako se postavimo čvrsto i nedamo im da se razmašu, vjerujem da možemo i do sva tri boda u Opuzenu. Mislim da smo kvalitetnija momčad, ali to, naravno, moramo dokazati na terenu.
Zanimalo nas je hoće li se Primorac (B) otvoreno nadigravati s Neretvancem ili će ipak krenuti odmah silovito prema domaćim vratima.
– Cijelu ovu sezonu pokušavamo u utakmicu ući smirenije ne pokušavajući odmah pokušati nametnuti našu igru. Međutim, jednostavno smo takva momčad koja voli diktirati tempo utakmice i odmah krenemo agresivno prema njihovom golu. Možda bi bilo bolje da smo u nekim dvobojima najprije ispipali bilo suparnika, pa onda navalili. Dogovor za Opuzen jetakav da ne krenemo odmah silovito, ali vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. U svakom slučaju u Opuzen idemo po tri boda i vjerujem da ćemo uspjeti u svom naumu. Cijenim Neretvanac, kvalitetna su momčad, ali vjerujem u našu pobjedu – kazao je na kraju razgovora Roko Nakić.


Reza u Primorcu (B), Rivaldo u Zadru


ZADAR – Dvadeset igrača iz Indonezije, odnosno momčadi Vamos Indonesia stiglo je u Zadar. Početkom studenog odigrali su tri prijateljske utakmice – Zadar (1:0), Dalmatinac Crno (2:1) i Arbanasi (4:5). Najstariji u momčadi, 20-godišnji Muhammad Reza Kusuma, inače zadnji vezni, odlazi u Primorac iz Biograda. Trenira već s njima, a u prvenstvenoj stanci bit će registriran te bi trebao zaigrati u Trećoj HNL jug. Šest igrača, Reva, Aditya, Dimas, Rivaldo, Lintang i Fairuz, odlaze u HNK Zadar. Baš kao Reza u Primorcu i oni će trenirati te u prijelaznom roku biti registrirani za vodeći klub Prve ŽNL. Sedam igrača, Dennish, Nadhif, Fafa, Teguh, Afif, Aan i Affa, odlaze u Dalmatinac iz Crnog. Sve su to igrači rođeni između 2001. i 2003. godine, osim Reze koji je 2000. (Facebook3.hnl-jug)