Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Božićni koncert klape Pag

Autor:

21.12.2008. 23:00
Božićni koncert klape Pag

Foto: Alenka FESTINI



U prvom je dijelu koncerta održan božićni program s prikladnim pjesmama, a u drugom su klape i orkestar otpjevali i odsvirali niz dalmatinskih pjesama i evergreena
U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag klapa Pag pod vodstvom maestra Jure Maržića u Gradskoj je vijećnici održala božićni koncert. Nastupili su Komorni mandolinistički orkestar, dječja i starija klapa te dva pjevača starih paških pučkih napjeva. Svi su oni članovi klape Pag te čine četvrtu i petu generaciju klape koju već tri desetljeća vodi maestro Jure Maržić. Koncert je bio podijeljen u dva dijela. U prvom je dijelu održan Božićni program s prikladnim pjesmama, a u drugom su klape i orkestar otpjevali i odsvirali niz dalmatinskih pjesama i evergreena.
Važno je reći da je ovaj koncert samo dio predblagdanskih aktivnosti ove klape. Naime, Mandolinistički orkestar klape Pag nastupit će na Božić za vrijeme mise u crkvi Marijinog Uznesenja sa skladbom “Božićna noć”, koja obuhvaća nekoliko božićnih pjesama u obradi Jure Maržića, a 26. prosinca, na blagdan Sv. Stjepana, nastupit će u crkvi Sv. Jurja u Povljani.