Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Darovi za trinaest najsiromašnijih obitelji

Autor: Jelena Miloš

21.12.2008. 23:00
Darovi za trinaest najsiromašnijih obitelji

Foto: Zvonko KUCELIN



Vrijeme je darivanja pa je tako Mjesni odbor Jazine 1 u subotu u suradnji sa zadarskim Centrom za socijalnu skrb u svojim prostorijama organizirao humanitarnu akciju, cilj koje je bila pomoć najpotrebnijima, bolesnima i napuštenima.
Tom prigodom skupljeno je više od petnaest paketa i to za 13 najugroženijih obitelji na području MO Jazine 1, koji uključuju osnovne prehrambene namirnice, među kojima je bilo vreća krumpira, tjestenina, brašna, šećera, kolača…
Prigodne božićne pakete socijalno najugroženijim obiteljima uručili su predsjednica MO Jazine 1 Ankica Mazić, stručna suradnica za zdravstvo i socijalnu skrb u Gradu Zadru Nada Gauta, član Županijskog poglavarstva za zdravstvo i socijalnu skrb Mladen Mavar i članica Vijeća Mjesnog odbora Jazine 1 Mirjana Dušević-Gauta.
Prema riječima predsjednice Ankice Mazić akcija je prvi put održana ove godine, budući da zbog nedostatka sredstava MO Jazine 1 prijašnjih godina nije bio u mogućnosti organizirati slične aktivnosti.
– Ove godine pomogao nam je Grad Zadar uplativši određenu svotu na naš račun, nakon čega se rodila ideja o pomoći obiteljima, kojima je ona zaista najpotrebnija. Od zadarskog Centra za socijalnu skrb dobili smo popis socijalno najugroženijih građana, kojima ćemo dodijeliti najpotrebnije namirnice ne bi li i oni uživali u božićnim i novogodišnjim blagdanima, istaknula je predsjednica Mazić, ističući da su za uspješnost humanitarne akcije najzaslužniji donatori – Bakmaz, Maraska, Tiramisu, Zvijezda, Tvornica kruha Zadar i Korana Poličnik.
Predsjednica Mazić tom je prigodom najavila i plan i program aktivnosti MO Jazine 1 za sljedeću godinu. Među najavljenim aktivnostima su akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi početkom siječnja te uskrsni turnir u košarci.