Djeca ispunila pozornicu HKK

Slika korisnika admin
hkk_ples2
Filip BRALA
Predstava u koreografiji Ive Burčul privukla je mnoštvo Zadrana koji su u kazalište došli vidjeti stotinjak djece

U HKK Zadar održana je predstava kazališne udruge "Zalet" pod naslovom "Planeta koja pjeva i ostala čuda". Predstava u koreografiji Ive Burčul privukla je mnoštvo Zadrana (što malih, što velikih) koji su u kazalište došli vidjeti stotinjak djece i mladih na pozornici koji su s guštom izveli program kojeg su učili sa svojim mentorima proteklih nekoliko mjeseci.

Udruga "Zalet" je ovom predstavom Zadranima predstavila svoj rad u posljednjih šest mjeseci, a da rad nije bio uzaludan najbolje se moglo vidjeti kroz gromoglasan pljesak uzbuđenih roditelja.

U priči "Planeta koja pjeva i ostala čuda" djeca putuju kroz devet planeta, a na svakom planetu nailaze na nešto drugačiji, čudnovati svijet, poput planete na kojoj žive djevojčice s velikim ušima. Susreću se s djecom koja primjerice putuju kroz svemir s balonima, a koji su ujedno i otvorili predstavu. Uslijedile su potom zvijezde, a tijekom programa pozornicom su prodefilirale i već spomenute čudnovate uši, marsovci, šeširi, obruči, lutke, čuvari planeta i mnogi drugi.

Udruga "Zalet" svoj rad javnosti predstavlja inače dva puta godišnje - za vrijeme božićnih blagdana te za kraj školske godine. Što su nam slijedeće spremili - znat ćemo za šest mjeseci.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno