Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dječja poruka mira i ljubavi

Autor: Katina Vrsaljko

21.12.2008. 23:00
Dječja poruka mira i ljubavi

Foto: Vedran SITNICA



Božićne poruke su kroz igrokaze slali Marija, Josip, anđeli, pastiri, vile i leptiri. Potom su na programu bili nastupi najmlađih. O čemu razgovaraju pastiri učenici su pokazali kroz kratki igrokaz, a na pitanje postoje li anđeli odgovorila je jedna od učenica kroz recitaciju
Božićnom predstavom u petak je u OŠ Smiljevac obilježen kraj prvog polugodišta. U blagdanskom ugođaju prepunog predvorja škole učenici su kroz pjesmu, ples i glumu pokazali svojim roditeljima i školskim kolegama što su vrijedno uvježbavali posljednjih mjeseci. Predstava je otvorena pjesmom “Kirie Eleison” u izvedbi školskog zbora te pjesmom “Tiha noć” u kojoj se zboru pridružio orkestar udaraljki.
Potom je okupljene pozdravio ravnatelj škole Bernardo Kotlar te zahvalio učenicima, učiteljima i roditeljima što su pripremili raskošnu predstavu.
Nakon toga školu je blagoslovio smiljevački župnik don Mladen Kačan koji je izrazio radost što su svi uključeni u slavljenje Božića.
– Božić nije samo slavljenje rođendana jedne velike osobe koju mi častimo. To je vječni smisao, Riječ koja se nastanila među nama, rekao je don Mladen. Kako bi vidjeli da ih dobro razumije, djeci je rekao da je i Isus išao u školu i bio poslušan, a svima je zaželio blagoslov, ljubav i međusobno poštovanje.
Uslijedila je recitacija uz violinu, a božićne poruke su nadalje kroz igrokaze slali Marija, Josip, anđeli, pastiri, vile i leptiri. Potom su na programu bili nastupi najmlađih. O čemu razgovaraju pastiri učenici su pokazali kroz kratki igrokaz, a na pitanje postoje li anđeli odgovorila je jedna od učenica kroz recitaciju.
Učenici su pokazali da nisu gubili vrijeme ni na satima engleskog jezika. Otpjevali su pjesme “Happy Day” i “Rudolph, The Red Nose Raindeer” te zaslužili veliki pljesak.
Božićnom ugođaju su pridonijeli i radovi učenika koji su krasili predvorje, a posebno se istaknuo pano s nesebičnim željama učenika. Mališani su uglavnom pisali kako žele mir u svijetu, da ne bude više gladnih, siromašnih ni bolesnih.
S lijepim željama, uz pjesmu i ples učenici su uz veliki trud svojim roditeljima i učiteljima poželjeli sretan Božić na najljepši mogući način.