Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Igrači se pozdravili s Acom: Mi smo krivi!

Autor: Roman Morović

21.12.2008. 23:00
Igrači se pozdravili s Acom: Mi smo krivi!

Foto: Adam VIDAS



Ova će situacija sigurno prodrmati momčad. Igrači su svjesni u kakvoj se situaciji nalaze i znaju koliko je važno vratiti se pobjedama. Ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o utakmici sa Splitom. Očekujem tešku utakmicu, a mi ćemo se maksimalno pripremiti i ići na pobjedu – kaže Pleslić
Trening košarkaša Zadra jutros je vodio Denis Pleslić. Bivši trener Aleksandar Petrović održao je posljednji sastanak s igračima, pozdravio se sa suradnicima, nakon čega je njegov dojučerašnji pomoćnik preuzeo ulogu glavnog trenera.
– Prvi put sam u ovakvoj situaciji bio na utakmici protiv Budućnosti u Zadru, nakon čega je došao Aco Petrović i napravili smo odličan rezultat. Jedino o čemu sada razmišljam je utakmica u Splitu. Igrači se sada moraju maksimalno koncentrirati samo na tu utakmicu u kojoj su nam dva boda vrlo važna. Moramo podići agresivnost kako u obrani tako i u napadu i ne smijemo si više dopustiti onakve pogreške kakve smo radili u Novom Sadu – kazao je Pleslić koji je prvi put u ovakvoj situaciji bio 17. ožujka 2007. kada je Zadar u Jazinama pobijedio Budućnost 80-47. Nakon te utakmice za trenera je postavljen Aleksandar Petrović koji je na klupi Zadra proveo 21 mjesec, a subotnja utakmica s Vojvodinom bila je posljednja koju je vodio kao trener Zadra.
– Poraz od Vojvodine za nas je bio vrlo deprimirajući i stoga je vrlo bitno da se sada koncentriramo isključivo na utakmicu sa Splitom i pokušamo zaboraviti sve ovo što se događa u i oko kluba. Ta je utakmica za nas od krucijalne važnosti jer sada nemamo više pravo na poraz u NLB ligi – kazao je uoči jučerašnjeg treninga Hrvoje Perić i naglasio kako poraz u Novom Sadu nije trenerova krivica.
– Mi igrači smo dali jasan stav da smo za trenera Acu Petrovića. Subotnji poraz od Vojvodine sigurno nije njegova krivica nego nas igrača, a prvenstveno nekih pojedinaca, među kojima bih istaknuo i sebe, koji su odigrali ispod svog nivoa. Žao mi je što je došlo do ovoga, a ja o Aci Petroviću mogu reći samo pozitivne riječi. Naša suradnja je bila zaista dobra i nadam se da će se možda u budćnosti negdje i ponoviti.
Aco nije kriv
Sličnog je razmišljanja i kapetan Todor Gečevski.
– Trener nije kriv za poraz u Vojvodini. Da nismo promašili onoliko slobodnih bacanja u prvom poluvremenu imali bi desetak razlike i utakmica bi otišla u sasvim drugom smjeru. To trener nije mogao pogoditi. Odigrali smo jako loše, a uz to su nam nedostajala i dva igrača iz prve petorke. Ipak, mislim da smo ovu utakmicu trebali dobiti i bez tih igrača. Vojvodina je dolaskom novog trenera zaigrala puno bolje, naročito u obrani i zasluženo su pobijedili – kazao je Gečevski koji je već odigrao jednu utakmicu pod vodstvom trenera Denisa Pleslića.
– Pleslić je već dugo vremena pomoćni trener, a ja sam odigrao i jednu utakmicu koju je vodio kao prvi trener protiv Budućnosti. Nema puno vrmena za neke velike promjene i mislim da će stvari biti slične kao i do sada. Vjerujem u svoje suigrače i mislim da imamo velike šanse da dobijemo Split.
Gečevski naglašava kako Split nipošto nije momčad koju bi se moglo podcijeniti bez obzira na seriju od pet uzastopnih poraza.
– Split je dobra momčad iako njihovi rezultati u posljednje vrijeme to ne pokazuju. Imaju jednog ozljeđenog igrača (Grant, op.a.), promijenili su trenera i kolko sam čuo imaju dosta financijskih problema. Mi u ovoj utakmici ne smijemo kiksati i napraviti ćemo sve da je dobijemo. Poraz u Vojvodini ne znači da sada moramo pasti u depresiju i da više nikoga nećemo dobiti. Moramo odigrati najbolje što možemo i pobijediti kako bi smirili malo ovu situaciju.
Kako kapetan Gečevski tako i Hrvoje Perić vjeruje u pobjedu protiv svog bivšeg kluba.
– Split ima prednost domaćeg terena, a dobili su i novog trenera prije tjedan dana tako da se on već mogao malo adaptirati na momčad. Mi nemamo puno vremena. Jučer smo odradili prvi trening sa Denisom Pleslićem, a danas nas već očekuje utakmica protiv Splita. Bez obzira na to mi se moramo “skupiti” i dati sve od sebe da pobijedimo u Splitu. Objektivno gledajući mi smo za petnaestak razlike bolja momčad ali s obzirom na cjelokupnu situaciju moramo biti vrlo oprezni. Nemam dodatnih motiva. Moj jedini motiv je da osvojimo ta dva boda koja su nam sada od iznimne važnosti – kazao je mladi Dubrovčanin.
Prodrmana momčad
Na koncu, i trener Denis Pleslić koji će voditi Zadar na Gripama vjeruje kako uz dobar pristup pobjeda njegove momčadi ne bi trebala doći u pitanje.
– Ova će situacija sigurno prodrmati momčad. Igrači su svjesni u kakvoj se situaciji nalaze i znaju koliko je važno vratiti se pobjedama. Ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o toj utakmici. Split ima određenih problema ali i protiv Hemofarma su pokazali da su opasna momčad koju nikako ne smijemo podcijeniti. Očekujem tešku utakmicu, a mi ćemo se maksimalno pripremiti i ići na pobjedu – zaključio je Pleslić.
 


 GEČEVSKI: NIŠTA JOŠ NIJE IZGUBLJENO


Porazom u Novom Sadu košarkaši Zadra ponovno su ispali iz kruga vodeće četvorke regionalne lige i po drugi put ove sezone nalaze se iza Cibone.
– Nismo tako daleko od završnog turnira kako se o tome priča u medijima. Izgubili smo jednu utakmicu koju nismo smjeli i mislim da smo je izgubili upravo zbog tog pritiska koji se stvorio u posljednjih desetak do petnaest dana. Najvažnije je da se oporave ozljeđeni igrači i mislim da će onda biti sve u redu – kaže Gečevski.




 PLESLIĆ: ODNOS S ACOM KOREKTAN


Nakon odlaska Ace Petrovića mnogi su upravo njegovog pomoćnika Denisa Pleslića vidjeli kao novog trenera Zadra.
– Ovo je profesionalni pogon i tu su profesionalni odnosi. Ja sam radio svoj dio posla, on je radio svoj i naš odnos je uvijek bio korektan. Mislim da sam svih ovih godina koliko sam u klubu korektno odrađivao svoj posao i sudjelovao u proizvodnji igrača i rezultata. Radio sam sa mnogo trenera tako da imam dovoljno iskustva i znanja. Drago mi je da ima ljudi koji cijene moj rad – kaže Pleslić.


 JUBY NA TRENINZIMA, DIXON I MACURA S MOMČADI


Liječnički bilten kaže kako je Juby Johnson (ozljeda desne ruke) na terapijama i još neko vrijeme neće trenirati s momčadi. Malik Dixon (zglobovi obe noge) polako se vraća u režim treninga, a Jere Macura (koljeno) spreman je za utakmicu sa Splitom. U redovima Splita upitan je nastup Amerikanca Antonia Granta koji je propustio subotnji susret s Hemofarmom.