Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Koruna na šesterce bolja od Tina

Autor: Ivica Gjergja

21.12.2008. 23:00
Koruna na šesterce bolja od Tina

Foto: Sebastian GOVORČIN



Finalni meč oduševio je poklonike malog baluna. Pobjednik je na kraju Koruna koja je nakon izvođenja šesteraca svladala Tin. Turnir je organiziran na najvišoj razini. Sve se znalo, tko što radi, a u svemu je prednjačio prvi čovjek, voditelj turnira, Toni Bačić. Ono najvrjednije bilo je na finalu gdje se vodio pravi mali rat za pobjedu.
Odmah na početku velikog finala u Benkovcu obje momčadi su imale po dvije prigode, pucali su napadači, no vratari su bili na visini zadatka. Goran Burčul je u 2. minuti primio loptu na polovici igrališta, u brzom trku došao do kaznenog prostora i kada ga nitko nije zaustavljao opalio je kao iz topa. Krešo Šarlija je bio krivo postavljen i to je 1:0. I sve do drugog zgoditka Tina koji je postigao Dado Klapan nakon izrađene akcije, Koruna kao da se uplašila, igrali su njeni igrači nekako u grču. Tin je igrao mirno, držali su loptu i rezultat. U 32. minuti nakon gotovo prve suvisle akcije koju su izveli igrači Korune Mate Čulina je sa vrha šesterca smanjio na 2:1. Tada je Tin bio u situaciji u kojoj je do tada bila Koruna. Doslovno 30 sekundi prije kraja Koruna je poravnala, a ponovno je strijelac bio ponajbolji u njihovim redovima Jurica Sorić. U ruletu šesterca bili su bolji igrači Korune kada je u šestoj seriji Goran Burčul (Tin) promašio šesterac, a Stipe Vedrić koji je bio igrač utakmice i turnira pogodio za veliku pobjedu i slavlje. Tinu se mora priznati da je bio umoran, netom prije finala stigli su dečki iz Zagreba sa Kutije šibica, ali to ne umanjuje pobjedu i slavlje “trgovaca autodijelovima”. Zaslužili su sve čestitke na igri i borbi do kraja. Ova momčad ga ima, to je krasno izbalansira mlada momčad i njihov pobjednički hod tek predstoji.
– Nismo igrali kako smo trebali, umjesto da držimo postignuti rezultat, mi idemo bezglavo i u posljednjim sekundama protivnik nam poravna rezultat, a šesterci su uvijek rulet. Moje čestitke Koruni na fer i koretnoj igri te pobjedi, kazao je voditelj Tina Tiho Knežević.
– Pokazali smo karakter i na kraju pobijedili. Čestitke Tinu na korektnoj igri. Očekivao sam veliki susret što se i dogodilo. Idemo slaviti, kazao je vidno zadovoljan voditelj Korune Davor Demo.
– S ovakom momčadi i igrom koju prezentiramo daleko ćemo dogurati i u ligi, ne samo na turnirima. Igramo dobro, nosi nas zajedništvo te hvala mojim suigračima na pokalu, kazao je igrač turnira Stipe Vedrić.
– Kad imaš u timu dečke koji znaju nije teško ni nama strijelcima. Zahvaljujem im na pomoći, bit će još više pogodaka, kazao je Jurica Sorić, najbolji strijelac turnira.
– Što sam mogao, ja sam i uradio. Nije nam se dosta stvari poklopilo i izgubili smo finale, no to je sport, kazao je najbolji vratar turnira Rafaelo Baričić.


 TIN – KORUNA 2:2 (na šesterce 10:11)


BENKOVAC – Gradska dvorana. Gledatelja 800. Suci: Boris Erceg i Zlatko Tokić. Delegat: Josip Lončar. (Svi Benkovac).
Strijelci: 1:0 Burčul (2), 2:0 D. Klapan (11), 2:1 Čulina (32), 2:2 Sorić (40). Šesterci: Gospić, Banović, Bugarija, Medun, Burčul 4 za Tin a Sorić, A. Šarlia, Čulina, S. Vedrić 6 za Korunu.
Igra utakmice: Stipe Vedrić (Koruna).
TIN: Baričić, Banović, Klanac, Medun, Bugarija, Gospić, M. Klapan, Burčul, Čačić, Kokić, Marić, D. Klapan. Voditelj: Tiho Knežević.
KORUNA: K. Šarlija, Čulina, Andačić, Sorić, S. Vedrić, A. šarlija, Strenja, Klanac, Mrkela, Tadić, A. Vedrić. Voditelj: Davor Demo.




 NAJBOLJE MOMČADI I POJEDINCI


Najbolja momčad je Koruna kojoj je pripalo 15.000 kuna i pokal pobjednika. Drugo mjesto pripalo je Tinu 8.000 kuna i pokal, treće Svetom Anti Mass 4.000 kuna i pokal, te MNK Ante 2.000 kuna i pokal za četvrto mjesto. Najbolji igrač turnira je Stipe Vedrić (Koruna), vratar je Rafaelo Baričić (Tin), a strijelac Jure Sorić (Koruna) sa sedam postignutih zgoditaka, koji su dobili prigodne nagrade. Nagrade i prigodne darove predali su Branko Kutija, saborski zastupnik, Mirko Erstić, gradonačelnik Benkovca, Ivica Erlić, predsjednik Velebita, te Novica Erlić, direktor NK Zadar. Rezultati polufinala: MNK Ante – Koruna 1:2 (Perica – Sorić, Čulina), Tin – Sveti Ante Mass 3:2 (Medun, Baričić, Klapan – Kresović, Pavin).