Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kupujmo zdravo – živimo dobro!

Autor: Ivan Stagličić

21.12.2008. 23:00
Kupujmo zdravo – živimo dobro!

Foto: Vedran SITNICA



Sudionici su bili Rade Nekić, Nediljko Čotić, Bokun d.o.o. Split, udruga “Prospero” Gračac, Dom za odrasle osobe Zemunik, OPG Joso i Mira Maruna i po prvi puta sirana “Batlan” Ivana Jukića iz Otoka kod Sinja
U subotu ujutro na Narodnom trgu se održao drugi sajamski dan tradiconalnog, 12. Sajma zdrave hrane i tradicijskih proizvoda “Dani Sunca” kojeg je organizirala udruga “Eko Zadar”. Ovaj put u sklopu programa Grada Zadra i Turisitičke zajednice Grada, “Advent u Zadru”. Na sajmu je sudjelovalo sedmero izlagača iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, proizvođača prirodnih i tradicijskih proizvoda: hrane, pića, ulja, ljekovitog bilja i biljnih preprarata, meda i pčelinjih proizvoda, kao i suvenira, umjetničkih te zanatskih proizvoda izrađenih na tradicijski način. Sajam se održavao pod motom: “Kupujmo zdravo – živimo dobro!”
Sudionici su bili Rade Nekić, Nediljko Čotić, Bokun d.o.o. Split, udruga “Prospero” Gračac, Dom za odrasle osobe Zemunik, OPG Joso i Mira Maruna i po prvi puta sirana “Batlan” Ivana Jukića iz Otoka kod Sinja.
Ovom se prigodom također Zadranima predstavio projekt “Odgovornost za vode” kojeg uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva provodi Udruga za demokratsko društvo iz Zagreba. Riječ je o projektu kojim se građane poziva na odgovorno ponašanje prema vodi kako u smislu štedljivosti, tako i aktivnog sudjelovanja u procesu odlučivanja o politici gospodarenja vodenim resursima, u svezi sa skorašnjim donošenjem novih zakona o vodama i financiranju vodnog gospodarstva.
– Zadovoljni smo s ovogodišnjim Danima Sunca koji su ponovno okupili veliki broj kvalitetnih izlagača s našeg područja. Ovo je idealno mjesto za naše članove koji tu mogu pokazati svoje proizvode i i prikazati njihovu kvalitetu pred potrošačima- kazala je predsjednica Udruge “Eko Zadar”, Atana Grbić Martinović koja ističe da je za proizvode sa sajma bio velik interes građana pa su i izlagači i potrošači sa sajma otišli zadovoljni.