Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plesni koraci zadarskih osnovaca za kraj 2008.

Autor:

21.12.2008. 23:00
Plesni koraci zadarskih osnovaca za kraj 2008.

Foto: Sebastian GOVORČIN



Osmu godinu za redom u sportskoj dvorani Mocire održan je Božićni koncert osnovnih škola Zadarske županije u organizaciji udruge za promicanje ritmike i plesa “Ritam”
U sportskoj dvorani Mocire održan je veliki božićni koncert na kojem je nastupilo 12 osnovnih škola s preko 250 djece koja se izvela 30 plesnih točaka.
Sve je započelo prije nešto više od osam godina kada je organiziran prvi božićni koncert gdje su nastupile mnogobrojne osnovne škole Zadarske županije. Iz godine u godinu božićni koncert išao je na veći razinu ali i bolju organizaciju, što je dovelo do povećanja broja sudionika.
Uz udrugu za promicanje ritmike i plesa “Ritam” te osnovne škole, na božićnom koncertu već tradicionalno zaplešu i oni najmanji vrtićkog uzrasta, a tako je bilo i ove godine. Uz rekordan broj gledatelja, predškolsci, ali i osnovnoškolci zaplesali su svoje dugo uvježbavane točke. Oni najmanji plesali su uz pjesme božićnih tema poput “Santa claus is coming to town”, “Božić dolazi”, dok su oni malo stariji iz viših razreda osnovnih škola zaplesali uz Britney Spears te ostale teen zvijezde.
Kako smo doznali od Kristine Škugor iz udruge „Ritam” djeca su se za božićni koncert pripremala od devetog mjeseca ove godine.
– Iako je ovo božićni koncert, ove godine vidjeli smo i mnoge izvedbe koje se ne odnose na temu Božića, a razlog tomu je jer smo željeli uvesti više ritma i zabave na samom koncertu. Ipak smo ovdje svi da pokažemo što smo i kako smo pripremili svoje plesne točke, te naravno da se sva djece druže i uče jedno od drugih. Važno je naglasiti da koncert nije natjecateljskog karaktera, već će svi sudionici dobiti diplomu o sudjelovanju na božićnom koncerzu za promociju ritmike i plesa.
Po prvi put u osam godina izvedene su točke trbušnog plesa, a organizatori se nadaju kako će upravo trbušni ples postati tradicionalan.
Djeca i učenici koji su ove godine nastupila na božićnom koncertu s ponosom predstavljaju svoje škole i vrtiće, pa su se tako ove godine zaplesale: Plesna skupina trbušni ples, niža, viša i starija grupa osnovne škole Posedarje, plesna skupina Zadarskih predškolaca, plesna skupina predškolaca, mlađih ali i viših razreda osnovne škole Škabrnja, Plesna vrtić skupina te skupina nižih razreda osnovne škole Sukošan, plesna skupina nižih razreda osnovne škole Pridraga, plesna skupina nižih i viših razreda osnovne škole Privlaka, plesna skupina od 1. do 4. razreda, te viši razredi osnovne škole Poličnik, plesna skupina nižih razreda te prvog, drugog, petog, šestog i sedmog razreda osnovne škole Benje i područne škole Puntamika, plesna skupina nižih razreda, te skupina starijih razreda osnovne škole Kruna Krstića, plesna skupina nižih razreda te skupina viših razreda osnovne škole Vrsi, te plesna skupina osnovne škole Zemunik.