Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Plesni spektakl za Roka Peričića

Autor: Velimir Brkić

21.12.2008. 23:00
Plesni spektakl za Roka Peričića

Foto: Velimir BRKIĆ



U organizaciji Plesnog studija K2 iz Pakoštana u subotu navečer u sportskoj dvorani OŠ Pakoštane održana je humanitarna priredba pod nazivom Plesni spektakl K2, čiji je prihod namijenjen liječenju Roka Peričića iz Draga koji boluje od cerebralne dipareze, paralize donjih ekstremiteta, te mu predstoje skupe terapije i zahvati u zemlji i izvan nje kako bi prohodao, za što postoje i optimistične liječničke prognoze.
U jednoipolsatnom spektakularnom programu plesa, članovi Plesnog studija K2 voditelja Katarine i Johnnija Kazije te njihovih radišnih i vrijednih pomoćnica Ivane Kurtov i Marije Lalin, oduševili su publiku u prepunoj pakoštanskoj sportskoj dvorani. U nastupu se izmjenjivalo oko 100-tinjak malih i velikih plesača, djevojčica i dječaka, onih koji plešu kratko i onih koji imaju iza sebe godine rada. No svi su oni u subotu navečer biti jednaki i složni u namjeri da doprinesu i pomognu onom kome je njihova pomoć potrebna, 7,5-godišnjem Roku kako bi mu omogućili da što prije prohoda.
Ova hvalevrijedna inicijativa naišla je na razumijevanje i podršku institucija koje su je podržale, a to su uz Plesni studio K2 koji je nosilac čitavog projekta, Općina Pakoštane, Turistička zajednica Općine Pakoštane, Mjesni odbor Drage, Turističko naselje Pakoštane, Juština d.o.o., AXA d.o.o., Calimero, MNK Drage i Naša crtaonica. Svoj doprinos ovoj akciji dali su i učenici OŠ Pakoštane ravnatelja Vinka Rinčića koji su u 6. tradicionalnoj božićnoj akciji Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti” sakupili 1.500 kuna te ih priložili ovoj humanitarnoj akciji. Budući da Roko iduću školsku godinu polazi u prvi razred u školu u Dragama, učenici tamošnje područne škole su mu uručili i veliku božićno-novogodišnju čestitku sa svojim potpisima.
– Od srca smo zahvalni svima koji nam pomažu kako bi smo platili preostale, skupe ali potrebne tretmane kojima bismo našem Roku omogućili da prohoda. Željela bih imati i invalidska kolica na električni pogon koja bi Roku donekle olakšala život, rekla nam je dječakova majka Tanja koja je život podredila jednom cilju, a to je da osigura svom djetetu s posebnim potrebama kakav-takav život.
Plavokosi Roko sjedeći u dječjim kolicima neodoljivo se smješkao i malim digitalnim fotoaparatom fotografirao plesače koji su se izmjenjivali na plesnom podiju. Tek bi se povremeno pohvalio starijem bratu Karlu kako je dobro ispao njegov fotografski uradak.
Ulaz u dvoranu se nije naplaćivao, već su posjetitelji po svojoj savjesti dragovoljno u prigodnu kutiju ostavljali svoj novčani prilog za malog Roka. U programu je nastupila i dramska sekcija DAN iz Pakoštana. Animatorica i voditeljica programa bila je Kristina Čudina, mlada novinarka Radio BNM-a.