Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uz “Dječake” sve je lako

Autor:

21.12.2008. 23:00
Uz “Dječake” sve je lako


Udruga Porat organizirala je u petak u caffe baru Cayman koncert splitskog hip-hop sastava Dječaci u sklopu svoje kampanje “Nema sretnih droga”. Stotinjak Zadrana uživalo je nezaboravnim ritmovima ovih sve prisutnijih Dječaka.
Udruga Porat do sada je organizirala sedam koncerata na Trgu 5 bunara i klubu Cayman (TBF, Mišo Kovač, Crvena Jabuka, Kultur Shock, Jacinto Canek), a kao posljednji u ovoj godini nastupila je hip-hop grupa Dječaci. Koncert je organiziran u povodu promocije novog albuma pod nazivom “Drama” tako da su Zadrani imali priliku čuti novi materijal ove sve prisutnije splitsko-zagrebačke grupe.
Kako doznajemo, u prodaju je bilo pušteno svega 200 ulaznica za koncert, što je neke Zadrane rastužilo jer nisu mogli nabaviti karte, samo potvrđuje činjenicu kako u Zadru postoji zanimanje za ovakve koncerte.
“Veliki dječaci”
Splitsko-zagrebačka grupa Dječaci koju čine Nebu, Drugi i Sinom već godinama je poznata mnogim domaćim poklonicima hip hopa. Njihov album prvijenac pod nazivom “Drama” izdan je 27. listopada u suradnji DOP Recordsa i MenArta.
Koncerti “Nema sretnih droga” zamišljeni su na način da izvođači prilikom nastupa nose majice sa natpisom te na taj način šalju pozitivnu i preventivnu poruku mladima i svim posjetiteljima koncerta. Također prilikom koncerta izvođači više puta posjetiteljima prigodnim riječima upućuju poruke o štetnosti droga. Da je organizacija na razini potvrđuje i činjenica kako svi izvođači koji nastupaju nisu u svojoj karijeri imali problema vezanih uz uzimanje opojnih droga jer samo kao takvi mogu nastupati na koncertima Udruge Porat i zastupati javno stavove.
Udruga Porat za pomoć
Udrugu Porat osnovali su liječeni ovisnici u drug-free apstinenciji uz pomoć stručnog osoblja 2. listopada 2003.godine. Udruga je osnovana da bi kroz njeno djelovanje promicali prava bivših ovisnika u društvu. Koncerti koji se održavaju u organizaciji Udruge Porat zamišljeni su kao preventivna aktivnost u borbi protiv zloporabe opojnih droga. “Nema sretnih droga” kod mladih ljudi slove kao pravi događaji, jer ipak su to koncerti na kojima se mogu odlično zabaviti bez straha od prisutnosti bilo koje vrste droga, naravno uz prisustvo kvalitetnih izvođačima. Na taj način udruga se želi približiti mladima koji, ako imaju pitanja ili probleme vezane uz problem ovisnosti, u članovima udruge imaju stručne sugovornike.
Zadarska udruga za resocijalizaciju ovisnika Porat već pet godina djeluje među ljudima koji se žele izvući iz pakla droge i vratiti u normalan život. Težak je to posao jer je baš taj zadnji korak, vraćanje u društvo i odupiranje recidivizmu, najteži.