Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vjerni slušatelji i prijatelji na božićnom partiju

Autor: Krešimir Bukvić

21.12.2008. 23:00
Vjerni slušatelji i prijatelji na božićnom partiju


Zadarski multimedijalni centar Arsenal rijetko kada biva tako “preplavljen” ljudima kao za vrijeme održavanja božićnog partija Novog radija. Tradicionalno druženje ekipe s radija i njihovih slušatelja, dakako, ne samo njih, ni ove godine nije podbacilo. Dupkom pun Arsenal svjedočio je da Novom radiju po slušanosti nema premca u županiji, da su Zadrani željni izlazaka i da su glazbeni gosti večeri odlično odabrani. Vodeći se očito glazbenom koncepcijom samog radijskog programa, glazbeni urednici Novog radija publici u Arsenalu ponudili su dobar miks zabavno-glazbenih nota za svačiji ukus. Čast da probiju “led” imali su članovi nedavno formirane Udruge za poticanje glazbene kulture mladih “Zadar-muzika”, plesna skupina “Floor shakers”. Energično demonstrirajući najnovije korake hip hopa i break dancea mladi su plesači bili vrlo upečatljiv uvod u večer.
Novi radio je od samog starta rada znao pružiti priliku mladim glazbenicima pa je stoga i ovaj nastup bio sasvim očekivan, isto kao i nastup mlade zadarske pjevačice Rubby koja je svoje “zvjezdane” trenutke imala nakon nastupa Rockatansky banda. Potvrdivši još jednom da im nema ravnih na ovim prostorima, kada je dobar “štimung” u pitanju, moglo se osjetiti već po prvim taktovima nekih od legendarnih hitova domaće i strane glazbene scene. Dario Terzin, glavni vokal grupe, zna kako se to radi pa nije ni najmanje čudno što je doslovno digao publiku na noge svojom interpretacijom velikog hita Zdravka Čolića “Ti si mi u krvi”. Dakako, ništa manje dobre nisu bile ni ostale domaće i strane uspješnice, koje su izveli Rockatansky momci.
Dopustivši publici da malo predahne, da se opusti u sentiš ritmovima, zadatak su imali članovi splitske klape Iskon. Obradivši neke Gibonijeve hitove, četiri su iskonovca, bez ikakve zadrške, isplatila svoj put iz Splita. Ne od tako daleko, tek iz susjednih Bibinja, za mikrofonom ih je zamijenio Tomislav Bralić, ispunivši cijeli Arsenal svojim snažnim i specifičnim vokalom, dalmatinskim zvucima. “Ispod tvoje boloture”, “Samo more nosim ja u duši”, “Kuća kod ferala”… i mnoge druge pjesme bile su itekako valjan razlog za burni pljesak i večer u petak navečer upravo u Arsenalu. Tomislav zna pronaći put do svoje publike, prenijeti im emociju, poruku, dotaknuti se onih dalmatinskih tema, tako bliskih većini Zadranima, na samo njemu prepoznatljiv način.
Posljednja glazbena zvijezda koja je nastupala bio je Luka Nižetić. Prije svega dobar showman, Nižetić je već prvim taktovima uspio “izmamiti” svoje obožavatelje na plesni podij, pokazujući nam svima u čemu je tajna njegova tako brzog uspjeha na hrvatskoj sceni. Odbacivši majicu već nakon drugog singla, Nižetić je u svoju blizinu vrlo brzo “dovukao” cijelu četu, mahom mlađih obožavateljica, zadržavši ih tu sve do jedan iza ponoći, kada je otprilike party završio. No božićni party Novog radija ne bi bio to da nije bilo “akcije” i malo dalje od stagea, na prigodnom domjenku u VIP zoni na katu, koju su “pohodili” već uobičajeno brojni uzvanici: privatni poduzetnici, predstavnici gotovo svih gradskih medija, političari, gradski dužnosnici i mnogi drugi.