Blagdanski duh ušao na velika vrata

Slika korisnika admin
makedonci1209_2
Tomislav JERAK
Makedonske obitelji na okupu

Veselo blagdansko raspoloženje osjetilo se protekle subote i u Makedonskom kulturnom društvu "Biljana". Okupljeni u prostoru hotela Iž, članovi društva organizirali su etno radionicu "makedonska sedenka" uz druženje i slušanje glazbe. Čitala se makedonska poezija, a za najmlađe je upriličena i podjela prigodnih poklona.

Makedonsko kulturno društvo "Biljana" u Zadru djeluje već desetak godina. U različite programe koje redovito provode, predsjednica društva Mirjana Majić posebno izdvaja rad literarne i dramske sekcije te etno radionice.

- Godišnje ispunjavamo dosta programa. Uz uhodane sekcije literarnu i dramsku te etno radionicu, zadovoljni smo radom kao i ostvarenim uspjesima, kaže Majić, napominjući kako se već neko vrijeme radi i na sastavljanju još jedne sekcije, one glazbene. U organizaciji društva nedavno je bila priređena i izložba u Narodnom muzeju, a ovoga tjedna na redu su i Dani makedonskog filma.

S upriličenjem zajedničkog susreta članova uoči blagdana započelo se prošle godine te je uz darove podijeljene na veliku radost djece, ponovljeno i ovoga puta.

- Djeca su lani bila oduševljena te smo im i ovom prilikom željeli omogućiti da osjete duh blagdanskih dana, istaknula je Majić, a veselo druženje nastavilo se potom uz prigodni domjenak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno