Djelatnici Čistoće očistili Poluotok

Slika korisnika admin
led1209
Zvonko KUCELIN
- Reagirali smo na vrijeme i ponosan sam na svoje radnike, kazao je Dragan Maračić, tehnički direktor Čistoće d.o.o.

Već nekoliko dana Zadrani se pitaju tko je zadužen za čišćenje pločnika koji su danima opasni za šetanje. Dok je gotovo cijelo područje užeg centra grada očišćeno, većina površina u gradskim kvartovima je pod ledom. Prema Odluci o komunalnom redu Grada Zadra snijeg i led uklanjaju se s javnih površina te krovova zgrada uz javno prometne površine. Dok se snijeg mora ukloniti kada je preko pet centimetara, led se s javnih površina treba uklanjati čim nastane, a s krovova ukoliko prijeti opasnost za prolaznike. Led na pločnicima ispred privatnih prostora i zgrada trebaju uklanjati vlasnici ili korisnici istih, za ostale javne površine poput kolodvora i posebnih parkirališta te tržnica na malo trebale bi se brinuti pravne osobe koje tim prostorom upravljaju.

Djelatnici Čistoće d.o.o. Zadar zaduženi su za čišćenje javnih površina, među koje spadaju i pločnici koji nisu ispred zgrada, kuća ili privatnih prostora ili prostora kojim gospodare druge pravne osobe. Tehnički direktor Čistoće d.o.o., Dragan Maračić kaže kako već dva dana djelatnici u dvije smjene čiste led i trude ga se ukloniti, koliko god su u mogućnosti.

- Imamo dovoljan broj radnika, problem nam je što od opreme imamo samo lopate i metle, drugu opremu nemamo. Sol nam je dobavio Franto i do sad smo potrošili pedesetak vreća, kaže Maračić dodajući kako su pločnici očišćeni na cijelom Poluotoku, a sol je posipana i po Zrinsko-Frankopanskoj, Stjepana Radića, kao i po mostu te svim gradskim stepeništima.

Mnogi građani žale se na neočišćene kolnike van centra grada, a broj ozljeda uzrokovanih poledicom gotovo nikada nije bio veći. Na pitanje je li snijeg iznenadio i djelatnike Čistoće, Maračić je odgovorio kako su reagirali na vrijeme te da je ponosan na svoje radnike kako su to odradili.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Jura
Ubilo ih čišćenje,od silnog rada uspjeli su zaboraviti odvesti škovace sa Bilog briga.Ćurko sidaj u kamion i isprazni kontenjere.Najlakše je dostaviti račune i žaliti ti se da se ne možete naplatiti,a reklamacije ne uvažavate ili za sve imate skužu.
Slika korisnika rn
to na slici nisu djelatnici čistoće nego Nasada, I djelatnici Nasada su jako vrijedni i za svaku pohvalu a djelatnike čistoče nema nigdje za vidjet. Svaka pohvala djelatnicima Nasada.