Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Skupština odgođena zbog “blokade”

Autor: Damir Maričić

21.12.2009. 23:00
Skupština odgođena zbog “blokade”


Skupština na kraju godine završava kako je na početku počelo, blokadom najvećeg udruženja koji čini okosnicu obrtništva, a riječ je o udruženju obrtnika Zadar – Eduard Vicković


Skupština Obrtničke komore Zadarske županije nije održana, a predsjednik Eduard Vicković mogao je tek nakon propisanog 30 minutnog čekanja konstatirati da nema kvoruma te da će sukladno Statutu sljedeći pokušaj održavanja nastupiti u roku od 30 dana.
– Skupština na kraju godine završava kako je na početku počelo, blokadom najvećeg udruženja koji čini okosnicu obrtništva, a riječ je o udruženju obrtnika Zadar. Nema smisla da otvaramo diskusiju. Imali smo godinu pod blokadom iako vama zahvaljujem što ste se odazivanjem trudili da se blokada riješi na bilo koji način. Komora, odnosno naš ured radio je i u ovim sasvim nenormalnim uvjetima i zahvaljujem na tome. Pred nama je nova godina u kojoj će nam svima puno sreće trebati, kazao je Vicković.
Inače u ponedjeljak ujutro došlo je pismo s potpisom devet članova Udruženja Zadar koji su najavili da na skupštinu neće doći, a kao razlog navode da prošlu skupštinu drže nezavršenom.
Skupština inače broji 19 članova te se nastavak mogao očekivati jedino pod pretpostavkom dolaska svih ostalih osim potpisanih, a što se nije dogodilo. Inače prethodna skupština završena je odbijanjem glasovanja o zamjeni, a kojom su predstavnici Udruženja iz Zadra željeli promjeniti člana skupštine predstavnika ribara. U osnovi se radi o “utakmici” između predstavnika udruženja Zadar i Obrtničke komore kako se i slikovito i cinično izrazio član UO Vinko Čulina.
– Čas oni nama daju gol, čas mi njima.
Opće prilike jednog od najvećih udruženja odnosno najvećih komora u Hrvatskoj, upravo su objavljeni podaci u Gospodarskom pregledu one druge komore koji navode 11.500 zaposlenih i obrtnika, ostaju problematične. Nekadašnji suradnici i borci za probitak obrtništva sada su u očito nerazrješivim podjelama. Iduća godina u cjelokupnom hrvatskom obrtništvu pa i Zadru i Zadarskoj županiji je izborna.