Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dožupan Zrilić opet doživio “prometnu” u službenom automobilu

21.12.2010. 23:00
Dožupan Zrilić opet doživio “prometnu” u službenom automobilu


Stanko Zrilić, zamjenik župana Zadarske županije, nedavno je ponovno imao prometnu nesreću sa službenim automobilom. Neslužbeno saznajemo kako se nesreća dogodila na području PU zagrebačke te da su oštećenja na automobilu odmah popravljena. S cijelim slučajem upoznati su i u Županiji te prema riječima Renate Kapitanović, stručne suradnice, o odgovornosti Zrilića još se ne može govoriti, jer se radi na utvrđivanju svih okolnosti.
– Točna je činjenica da se prometna nezgoda dogodila i da je oštećeno službeno vozilo Zadarske županije, ali napominjemo da sukladno članku 2. stavak 3. Pravilnika o korištenju službenih vozila pravo na korištenje službenog automobila srednje klase 24 sata dnevno, imaju zamjenici župana za obavljanje poslova i zadataka koji pripadaju u samoupravni djelokrug županije, kazala je Kapitanović i dodala kako detalje nesreće možemo provjeriti sa zamjenikom župana.
Po pravilniku dožupan može korisiti službeno vozilo 24 sata na dan, ali u službene, a ne privatne svrhe. Kada ga koristi privatno onda se primjenjuje Pravilnik o dohotku koji je donesen na državnoj razini, a prema kojemu se nastali trošak ili šteta odbijaju od plaće. U više navrata pokušali smo dobiti komentar od Stanka Zrilića, ali nije se javljao na mobitel te nismo uspjeli saznati je li automobil korišten u službene svrhe i kako je došlo do nesreće.
Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se dožupan našao u problemima zbog automobila. Tako je prošle godine na autocesti između Zagreba i Karlovca službenim automobilom naletio na srnu, a nije utvrđeno zbog čega je automobil koristio u privatne svrhe. Nedavno su i na adresu Zadarske županije stigle tri kazne za prometne prekršaje počinjene službenim automobilom Stanka Zrilića. Dvije zbog prebrze vožnje na području Splitsko-dalmatinske županije te jedna za nepropisno parkiranje na području Grada Zagreba.