Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Starijima od 65 godina 300, a invalidima 500 kuna

21.12.2010. 23:00
Starijima od 65 godina 300, a invalidima 500 kuna


Usprkos financijskoj krizi, recesiji i nelikvidnosti općina i gradova u Republici Hrvatskoj vrška općina je, moglo bi se reći, manirom dobrog gospodara i primjerenom socijalnom osjetljivošću osigurala pozamašna sredstva za isplatu božićnica, što je rijetkost


Općina Vrsi već je  treću godinu zaredom započela  s isplatama božićnica za sve  žitelje Vrsi i Poljica koji će do  kraja godine navršiti 65 godina i  starije. Pojedinačni iznos  božićnice po svakom žitelju  treće životne dobi iznosi 300  kuna. Istovremeno će osobe s  invaliditetom primiti božićnicu  od 500 kuna.
– Za božićnice općinskim  žiteljima starijim od 65 godine i  za osobe s invaliditetom u  općinskom proračunu je osigurano 130.000 kuna, sa zadovoljstvom ističe Sandra Vukić, načelnica najmlađe općine  u Zadarskoj županiji, uspostavljene 2006. godine.
Usprkos financijskoj krizi,  recesiji i nelikvidnosti općina i  gradova u Republici Hrvatskoj  vrška općina je, moglo bi se reći,  manirom dobrog gospodara i  primjerenom socijalnom osjetljivošću osigurala pozamašna  sredstva za isplatu božićnica,  što je ovogodišnji hrvatski raritet.
– Pored božićnica za žitelje  treće životne dobi i naše invalidne osobe, svi učenici od  prvog do četvrtog razreda vrške  osnovne škole dobit će prigodne darove, najavljuje Vukić.
Shodno usvojenom općinskom socijalnom programu s  tisuću kuna nastavit će se s  isplatama pomoći obitelji novorođene djece i za novoosnovanu obitelj. Istovremeno i  posmrtnu pomoć u iznosu od  tisuću kuna. Općina sustavno  vodi brigu i o osobama slabog  socijalnog statusa, Dječjem vrtiću “Vrška vila”, vrškoj osnovnoj školi, DVD-u, kulturno-sportskim i drugim udrugama građana. Nepovratne stipendije odličnim učenicima i  studentima iznose 300, odnosno 500 kuna.
Sukladno politici općinskog  čelništva i Općinskog vijeća djeca i mladež zahtijevaju stalnu  brigu i ulaganje. To je ujedno  najbolja investicija za budućnost. Naš moto je da Općina Vrsi  nije općina pojedinaca, nego  svih njenih žitelja i njima pripada i pomaže. Ulaganje u mlade generacije je investicija za  sadašnjost i budućnost, jedan  od ključnih općinskih prioriteta, zaključila je Sandra Vukić.