Starijima od 65 godina 300, a invalidima 500 kuna

Slika korisnika admin
Općina Vrsi još jednom pokazuje da nije zaboravila svoje starije stanovnike

Općina Vrsi već je  treću godinu zaredom započela  s isplatama božićnica za sve  žitelje Vrsi i Poljica koji će do  kraja godine navršiti 65 godina i  starije. Pojedinačni iznos  božićnice po svakom žitelju  treće životne dobi iznosi 300  kuna. Istovremeno će osobe s  invaliditetom primiti božićnicu  od 500 kuna.

- Za božićnice općinskim  žiteljima starijim od 65 godine i  za osobe s invaliditetom u  općinskom proračunu je osigurano 130.000 kuna, sa zadovoljstvom ističe Sandra Vukić, načelnica najmlađe općine  u Zadarskoj županiji, uspostavljene 2006. godine.

Usprkos financijskoj krizi,  recesiji i nelikvidnosti općina i  gradova u Republici Hrvatskoj  vrška općina je, moglo bi se reći,  manirom dobrog gospodara i  primjerenom socijalnom osjetljivošću osigurala pozamašna  sredstva za isplatu božićnica,  što je ovogodišnji hrvatski raritet.

- Pored božićnica za žitelje  treće životne dobi i naše invalidne osobe, svi učenici od  prvog do četvrtog razreda vrške  osnovne škole dobit će prigodne darove, najavljuje Vukić.

Shodno usvojenom općinskom socijalnom programu s  tisuću kuna nastavit će se s  isplatama pomoći obitelji novorođene djece i za novoosnovanu obitelj. Istovremeno i  posmrtnu pomoć u iznosu od  tisuću kuna. Općina sustavno  vodi brigu i o osobama slabog  socijalnog statusa, Dječjem vrtiću "Vrška vila", vrškoj osnovnoj školi, DVD-u, kulturno-sportskim i drugim udrugama građana. Nepovratne stipendije odličnim učenicima i  studentima iznose 300, odnosno 500 kuna.

Sukladno politici općinskog  čelništva i Općinskog vijeća djeca i mladež zahtijevaju stalnu  brigu i ulaganje. To je ujedno  najbolja investicija za budućnost. Naš moto je da Općina Vrsi  nije općina pojedinaca, nego  svih njenih žitelja i njima pripada i pomaže. Ulaganje u mlade generacije je investicija za  sadašnjost i budućnost, jedan  od ključnih općinskih prioriteta, zaključila je Sandra Vukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika vrsko1
Načelnica osigurala sredstva, hahahaha, za poluditi, sredstva su osigurali jadni ljudi koji uplaćuju u općinu poreze i ostale namete, a ne sandra Vukić. Koliko baca naše novce sramota. Kupuje glasove, stanove, ljubavniku aute itd.
Slika korisnika vrsko1
mi na mulu i oni u zukvama nismo zaslužili koji nakit za Božić, li nas je prodala u Nin, ili su nas uzeli Privlačanci za naplatu duga ???????????????
Slika korisnika lavanda
svaka riječ je ovdje suvišna...kako se samo može pogledati u ogledalo nakon svih sranja što ih je napravila...ali, onom tko ne zna kako stvari stoje ovo zvuči i predobro...a kad čujem za ulaganje u mlade generacije zlo mi je...i ne samo meni nego svim onim studentima kojima je uskratila stipendije...sram je i stid bilo...i kakva je to sad posmrtna pomoć kad je jednoj ženi rekla da se posmrtna pomoć više ne daje i to od 3.mjeseca! tko je ovdje munjen, a tko zbunjen? načelnica je sramota za sav pošten svijet!
Slika korisnika huligan
mala načelničica samo kopira onu štracu iz Knina,,i svoje kolege lopove iz HDZ-A,,jadna Hrvatska sa ovim kadrom
Slika korisnika berekin
kad netko sam sebe naziva dobrim gospodarem onda je jasno da tu nešto ne štima i to generalno...a koliko je to jadno i bijedno znaju oni koji su se našli na udaru načelnice i njene socijalne osjetljivosti kao i studenti koji su na svojim leđima osjetili njenu stalnu brigu i ulaganje...