Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Medalja za Antu Marasovića

21.12.2011. 23:00
Medalja za Antu Marasovića


Proteklog vikenda u Zagrebu je održan 20. međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za mlađe i starije dječake. Na turniru je sudjelovalo 25 sastava sa 144 hrvača iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Austrije. Za nastup na turniru bilo je potrebno proći kvalifikacije koje su održane ranije na kojim su dva člana Hrvačkog kluba Zadar uspjela izboriti plasman za glavni turnir, ujedno i posljednji turnir u kalendaru natjecanja u ovoj godini.
Zadar su predstavljali Ante Marasović (-42) i Šime Jović (53). Marasović je uvjerljivom pobjedom, tušem školskim zahvatom pobijedio mađarskog predstavnika Koroma Benjamina. Ova pobjeda osim što je donijela medalju dokaz je o napretku zadarskih hrvača, ako se zna da je Mađarska jedna od velesila u svijetu hrvanja. Jović je prvu borbu izgubio od predstavnika iz kluba Hrvatski dragovoljac, a njegov protivnik je također kasnije izgubio, tako da nije bilo mogućnosti za ulazak u repesaž, odnosno borbu za treće mjesto.
– Ovim natjecanjem uspješno zaključujemo ovu godinu koju ćemo pamtiti po mnogim uspješnim pothvatima i osvojenim medaljama. Podsjećam da smo ove godine osvojili četiri medalje na Prvenstvu Hrvatske, dvije medalje na međunarodnim turnirima Gospić open i BT. Na samom početku godine sudjelovali smo u organizaciji prvog turnira dalmatinske regije na kojem smo ugostili HK Gospić. Za vrijeme proljetnih praznika prvi put u povijesti hrvatskog hrvanja u Zadru su održane specifične hrvačke pripreme dječačke reprezentacije na kojem su sudjelovala 42 perspektivna mlada hrvača, a početkom svibnja održali smo prvi i jedini turnir na otvorenom u Hrvatskoj koji nam je ujedno bio i odskočna daska za ulazak u kalendar natjecanja, tako da je za iduću godinu naš turnir Zadar open uvršten u kalendaru natjecanja. Za vrijeme predstojećih blagdana i praznika imat ćemo kratku stanku, a već 3. siječnja nastavljamo treninzima – ističe Vladimir Menčik, trener Zadra.