Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Paškim mališanima” 1,5 milijuna kuna

21.12.2011. 23:00
“Paškim mališanima”  1,5 milijuna kuna


Ove smo se godine posvetili izradi projektne dokumentacije kojom ćemo konkurirati za sredstva iz državnog proračuna i očekujemo potporu za naše projekte. Zbog toga smatram da je ovako definiran proračun realan i ostvariv, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić


Na sjednici Gradskog vijeća Paga prihvaćen je proračun za iduću godinu u visini od 34 milijuna kuna.
– Ove smo se godine posvetili izradi projektne dokumentacije kojom ćemo konkurirati za sredstva iz državnog proračuna i očekujemo potporu za naše projekte. Zbog toga smatram da je ovako definiran proračun realan i ostvariv, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo da se planira izgraditi kanalizacija na predjelu Vodice, šetnica u mjestu Vlašići, vodosprema Košljun-Sv. Martin te kako će se, zbog uštede električne energije, na vanjskoj rasvjeti postaviti LED diode. U proračunu je 1,540.000 kuna osigurano za nadogradnju zgrade Dječjeg vrtića „Paški mališani”.
– Uređenje zgrade dječjeg vrtića nam je izuzetno važno kako bi djeca koja polaze vrtić imala bolje uvjete za boravak, a nadogradnjom vrtića stvorit će se kvalitetniji uvjeti i za rad djelatnika vrtića, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
U proračun za iduću godinu uvrštena je izgradnja i uređenje školske zgrade za što se planira utrošiti 400.000 kuna. Iduće godine planira se završiti uređenje Kneževog dvora, starog mosta, riva u Šimunima i u Vlašićima. Nastavit će se i arheološka istraživanja u Starom gradu, a za tu namjenu je osigurano 50.000 kuna. Iz proračuna će se sa 66.000 kuna sufinancirati program Osnovne škole Jurja Dalmatinca, a s 55.000 kuna program Srednje škole Bartola Kašića. U proračunu je 200.000 kuna osigurano za stipendije. Za programe korisnika proračuna predviđeno je 1.566.000 kuna, a od tog iznosa 260.000 kuna dobit će udruge i društva u kulturi, 480.000 kuna namijenjeno je za održavanje sakralnih objekata te 331.000 kuna za financiranje programa korisnika u sportu.