Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Večer u znaku tragično preminule britanske dive

21.12.2011. 23:00
Večer u znaku tragično preminule britanske dive


Lijepa, šarmantna, atraktivna, “nabijena” seksepilom… To je Elena Stella koja će se večeras u Arsenalu Zadranima predstaviti hitovima Amy Winehouse


Večeras u 20 sati u sklopu projekta Business lounge bit će održana večer posvećena nedavno preminuloj velikoj glazbenoj divi – Amy Winehouse.
Mlada zadarska pjevačka nada Elena Stella praćena bendom Dirty Harry uživo će izvoditi hitove velike britanske zvijezde. Ulaz na koncert je slobodan.
Što za nju znači Amy, zašto se odlučila interpretirati baš njene pjesme, popričali smo s Elenom.
Zašto baš koncert posvećen Amy Winehouse?
– Amy je, po mom mišljenju, bila izvrsna mlada pjevačica i kompozitorica. Uvijek me fascinirao taj njeni prirodni, otvoreni i iskreni način pisanja o svojim životnim iskustvima, taj ispovjedni stil pisanja pjesama. Većina njezinih pjesama su sirove i istinske, ne uljepšavaju nelagodne životne trenutke.
Genijalna Amy
Prijateljica Sanja je predložila kako bih mogla nastupiti u Arsenalu s nekom pričom. Tada mi je palo na pamet da bih mogla nastupiti s temom Tribute to Amy Winehouse. Amy je upravo bila umrla i ja sam još uvijek bila pod dojmom tog događaja. Tako se rodio koncert za Amy.
Što si pripremila za koncert?
Na koncertu ću nastupiti sa sastavom Dirty Harry, sve odreda izvrsnim glazbenicima. U posljednjih mjesec dana skinuli su gotovo dva albuma itekako zahtjevnih pjesama! Pjesme koje smo uvježbali su manje više poznate publici. Tu su planetarno poznati hit Rehab, Tears dry on their own, Back To Black, Adiccted, Love is losing game, Some unholy war… itd.
Imaš li i neku najdražu pjesmu?
– Teško mi je odgovoriti na pitanje koja mi je njena najdraža pjesma. Sve su mi najdraže! Ali mogla bih izdvojit pjesmu “Love is losing game” jer je jednostavno… istinita. Kad vam “ljubav izgubi igru” takva pjesma postaje dio vas. Posvojite ju.
Što misliš, zašto je Amy bila toliko popularna?
– Jednostavno je bila genijalna. Nažalost, medijima je bio zanimljiviji njen buran ljubavni život i sukobi te eksperimentiranje s drogama i alkoholom od onoga što je stvarala u svijetu glazbe. Njezina nesigurnost ju je i dovela do onoga što joj se dogodilo na kraju. Ne mogu niti zamisliti konflikte koji su se događali u njoj.
Svaka genijalnost graniči s ludilom
Misliš li da s velikim umjetničkim kapacitetima neizostavno ide i osjetljivost pa veliki umjetnici najčešće postaju ovisnici ili alkoholičari?
– Svaka genijalnost graniči s ludilom, na ovaj ili onaj način. Poznato nam je svima da su svi veliki umjetnici i stvaraoci bili robovi svojih poroka ili ludila. I to je tako prirodno… Nažalost. Čudno. Ne mislim da je Amy postala ovisnica jer je dosegla slavu, pa joj je novac omogućio štošta. Netočno. Ona je počela koketirati s drogama još kao vrlo mlada, sa 16 godina. Neki su za tu njenu sklonost krivili roditelje jer su se rastali, neki Blakea (bivšeg muža)… pusta nagađanja. Bila je samodestruktivna, iz nekog razloga. Vjerojatno ni ona sama nije znala zašto.
Zadar si osvojila u ožujku ove godine nastupom u Arsenalu otpjevavši “Me and Mr Jones” Amy Winehouse i “Mein herr” Lize Minelli. Na čemu sada radiš?
– Trenutačno sa sastavom Dirty Harry uvježbavam ostatak repertoara i pripremamo se za sljedeće nastupe. Sljedeći nastup nam je 30. prosinca u cafe baru Vip, također s pjesmama Amy Winehouse te s nekim novim pjesmama.
Imaš li nekih posebnih želja ovog Božića?
– Sve ide svojim tokom, upravo onako kako sam se nadala. Surađujem sa super bendom, sviramo, pjevamo, zabavljamo se. Radimo punom parom, s puno ljubavi, s istom pozitivnom vibrom, sretni što imamo priliku u životu raditi što volimo. Što bi čovjek, osim zdravlja, više mogao poželjeti?