Zadarskoj "Lančanoj reakciji" europska nagrada

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Nagrada Comet za najuspješniji eTWinning Projekt u kategoriji djece nižeg uzrasta, do 12 godina, pripala O.Š. Bartula Kašića Zadar za eTwinning projekt "Chain reaction"

U Bruxellesu su 24. studenoga, tijekom svečane ceremonije proglašeni pobjednici natjecanja MEDEA Awards 2011. Pobjednici i dobitnici natjecali su se u kategoriji  Special Award for European Collaboration in the creation of Educational Media 2011. U konkurenciji od 30 država i nekoliko stotina prijavljenih, ove je godine MEDEA nagrada za izuzetna postignuća u medijskom obrazovanju dodijeljena eTwinning projektu The European Chain Reaction i njegovom voditelju Daveu Schrauwenu iz osnovne škole Qworzó u Belgiji. U nagrađenom projektu, od 13 partnera sudjelovali su i hrvatski predstavnici. Riječ je o učenicima Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra te njihovoj nastavnici Kseniji Vidmar-Ninčević, izvijestio je CarNet.

Cilj MEDEA nagrade je poticanje inovacija i dobre prakse u korištenju medija (audio, video, grafika i animacija) u obrazovanju. U posljednjih nekoliko godina javlja se izuzetan interes za stvaranje i korištenje digitalnih video i audio sadržaja u obrazovanju. Taj je trend potaknut sve većim utjecajem web stranica temeljenih na multimediji te sve većim brojem lako dostupnih internetskih i aplikacija za mobilne uređaje. Pedagoška vizija je jasna: tada kada video i audio sadržaji postanu svakodnevica u obrazovanju i online učenju, stvorit ćemo okružje koje reflektira medijima ispunjen svijet u kojem žive današnji učenici, ističe se u priopćenju.

Natjecateljski karakter

Nagrada Comet za najuspješniji eTWinning Projekt u kategoriji djece nižeg uzrasta (do 12 godina) pripala O.Š. Bartula Kašića Zadar za eTwinning projekt "Chain reaction".

- Projekt je inovativan i neizrecivo kreativan jer je pokazao svu moguću maštovitost i dosjetljivost učenika iz 13 država Europe u kreiranju tehničkih lančanih reakcija. Osim uobičajenih Lego kockica, u lančanim reakcijama "sudjelovale" su i knjige, olovke, tehničke naprave, pokretne igračke, sve što se moglo povezati kako bi se realizirala lančana reakcija. Mi smo upotrijebili magnetizirane modele slova engleske abecede i timski rad kako bismo u našu lančanu reakciju uključili i povezali smislene riječi, pojmove, rečenice, istaknula je Ksenija Vidmar-Ninčević.

Na etWinning projektu Chain reaction 2011 radili su učenici Margarita Grašo, Andreas Kolenda, Petra Gregov, Josip Zekanović, Petra Kaleb, Matea Kaleb, Dea Barać, Karla Šinkić, Marta Knežević, Tea Troskot, Ema Nakov i Lucija Ađanski.

- Mi smo nastavili i ove godine drugom serijom "Lančanih reakcija" u kojem sudjelujemo kao predstavnik Hrvatske u konkurenciji 22 države Europe. Predstavili smo se na blogu, snimili svoju Body chain reaction te upravo stavili i svoju tehničku lančanu reakciju, koja ima natjecateljski karakter ali i vrlo kreativan, inovativan i sveobuhvatni multimedijski pristup, istaknula je Vidmar-Ninčević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno