Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Petsto predbožićnih pomoći

Autor: Velimir Brkić

21.12.2012. 23:00
Petsto predbožićnih pomoći

Foto: Velimir BRKIĆ



I ove godine dijelimo pakete za ukupno 500 osoba, odnosno za oko 300 socijalno ugroženih obitelji s područja grada, istaknuo je Galac, dodajući da je zahvaljujući svim zaposlenicima, volonterima i aktivistima Gradsko društvo Crvenog križa Zadar imalo uspješnu godinu


U sklopu predbožićne podjele humanitarne pomoći koju je Gradsko društvo Crvenog križa Zadar pripremilo za petsto sugrađana koji žive u siromaštvu Bore Galac je u suradnji sa socijalnim radnicama Centra za Socijalnu skrb i na njihov prijedlog posjetio 17 osoba koje su smještene u udomiteljskim obiteljima i tom prigodom im uručio pakete s prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama.
– Štićenici smješteni u udomiteljskim obiteljima koji su posjećeni izrazili su zahvalnost na darovima s nadom da će ih se na ovakav način češće posjećivati, kazao je prof. Galac, podsjetivši pritom kako je humanitarna pomoć, koju provodi zadarski Crveni križ u svome skladištu započela 12. prosinca.
Iako se Crveni križ u sklopu svojih svakodnevnih aktivnosti kontinuirano bavi humanitarnim djelovanjem, što podrazumijeva akcije darivanja krvi (na području Gradskog društva djeluje 60 aktiva dobrovoljnih davatelja krvi), pomaganje jednokratnim novčanim pomoćima, kao i svakodnevno prikupljanje odjeće i obuće u svojim prostorijama na Relji, i ovog prosinca u mjesecu darivanja upriličio je svoje tradicionalne božićne akcije.
– Svake godine u prosincu nastojimo u granicama svojih mogućnosti osigurati pakete za socijalno ugrožene obitelji s područja grada Zadra. Tako ćemo i ove godine podijeliti pakete prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za ukupno 500 osoba, odnosno za oko 300 socijalno ugroženih obitelji s područja grada, istaknuo je Galac, dodajući da je zahvaljujući svim zaposlenicima, volonterima i aktivistima Gradsko društvo Crvenog križa Zadar imalo uspješnu godinu.