Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Posedarski proračun 17,2 milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

21.12.2012. 23:00
Posedarski proračun 17,2 milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



O podizanju spomenika žrtvama svih ratova u Parku potrebna je šira rasprava. Do ljeta će Park biti obnovljen, rekonstruiran i sređen, obećao je načelnik Ivica Juričević. Stavove HDZ-a je pored načelnika Juričevića i predsjednika Vijeća Nike Zekića iznosio i Josip Prskalo, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a


Posedarski proračun za 2013. godinu iznosi 17,2 milijuna kuna. Tako je na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća odlučilo sedam vijećnika HDZ-a (Niko Zekić, Josip Magaš, Željko Kolčeg, Marinko Mijolović, Josip Prskalo, Kristijan Knežević i Ante Brala), dok su protiv bili Marko Brala, Božidar Nekić i Ivica Klanac iz HNS-a te Željan Kalac i Luka Zubčić iz HSS-a.
Neposredno pred glasovanje o proračunu sjednicu je napustio nezavisni vijećnik Zoran Nekić iz Podgradine.
Nakon glasovanja o sedmoj točki dnevnog reda na kojoj se odlučivalo o imenovanju povjerenstva za javno nadmetanje i svih preostalih pet oporbenih vijećnika napustilo je skučenu prostoriju Općinske vijećnice, odnosno Ured načelnika.
Nakon više od jednog sata stajanja u maloj prostoriji, ni jedini novinar nije dočekao kraj povremeno burne sjednice, odnosno uobičajenih žustrih sučeljavanja na relaciji vlast – oporba.
Nakon prošlogodišnjih “pogrešaka u koracima”, raspuštanja Vijeća i održanih prijevremenih izbora prije pola godine, za ključnu ovogodišnju sjednicu vlast i oporba su se studiozno pripremali. HDZ je umjesto vijećnika Ivice Šaline imenovao Antu Bralu, a HNS umjesto Roka Brale Ivicu Klanca. Nazočilo je svih 13 vijećnika te općinske stručne službe i direktori općinskih ustanova.
Sjednica je započela s dopunom 13 točaka dnevnog reda uglavnom vezanih za javnu nabavu u 2013. godini. Kako je donesena odluka o pomoći Stipanu Nekiću za smrt supruge i obitelji preminulog Jerka Klanca, razvojačenog hrvatskog branitelja, te kako zajmoprimci poljoprivrednog zemljišta Mile Soldo i Ivan Nekić nisu dostavili prijedlog načina odgode plaćanja, a rasprava o školi o Podgradini nije uvrštena u dnevni red, predlagatelj Zoran Nekić je ostao bez prihvaćanja njegovih dopuna dnevnog reda. Ipak raspravljalo se o čak 23 točke.
Ukratko, niti jedan od 15-ak oporbenih amandmana u svezi s proračunom nije prihvaćen, poneki što su već u nekom drugom obliku već predviđeni u proračunu, poneke ih HDZ-ova većina jednostavno nije htjela prihvatiti.
– O podizanju spomenika žrtvama svih ratova u Parku potrebna je šira rasprava. Do ljeta će Park biti obnovljen, rekonstruiran i sređen, obećao je načelnik Ivica Juričević.
Stavove HDZ-a je pored načelnika Juričevića i predsjednika Vijeća Nike Zekića iznosio i Josip Prskalo, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a.
Umjesto ravnateljice posedarskog Dječjeg vrtića Cvrčak Vjekoslave Poborac koja je na porodiljnom za v.d. ravnateljicu je izabrana Ana Stanić. Prethodno je nakon brojnih oporbenih pitanja, potpuno ili nepotpuno odgovorenih izglasan rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je povećan za 293.00 kuna i sada iznosi 11,550.000 kuna.