Baradić: Nemamo dugova, sve smo uložili u zonu!

Slika korisnika admin
Suzana BANDIĆ

Sjednica Općinskog vijeća Stankovaca, četvrta po redu i posljednja ovogodišnja, na kojoj se raspravljalo o rebalansu proračuna za 2013. te planu proračuna za 2014. godinu, protekla je u žustroj raspravi između oporbenih vijećnika i onih vladajućeg HDZ-a. Oporba ima pet, a HDZ šest glasova pa je situacija stalno napeta, a na posljlednjoj sjednici kamen spoticanja suprotstavljenim stranama bio je jedan dokument iz Ministarstva obrta i poduzetništva. Prema tom dokumentu datiranom još u veljači ove godine Ministarstvo je tražilo u roku osam dana povrat 730 tisuća kuna nepovratnih sredstva koja su još 2010. godine bila doznačena za izgradnju poduzetničke zone Novi Stankovci.

I dok se oporbeni vijećnici pitaju zašto ta sredstva nisu utrošena, načelnik Baradić kaže kako je riječ o aljkavosti i tromosti sustava.

- Mi smo zaprimili taj dopis Ministarstva i odmah i odgovorili na njega. Dakle, ta sredstva su utrošena i o tome postoji sva dokumentacija koju smo i priložili. Zašto to još uvijek nije ažurirano i zašto nam taj iznos još vode kao dugovanje, ja zaista ne znam. Pretpostavljam da je sve zapelo kad se promijenila vlast pa tako i kadar unutar Ministarstva koji je na tim pitanjima radio - pojašnjava Baradić te dodaje kako je riječ o iznosu od 730 tisuća kuna koje je Općina Stankovci utrošila još u fazi pripremanja dokumentacije za poslovnu zon

Rasprava oko proračunskih sredstava zahuktala se i kod plana za dodjelu sredstava za razne udruge koje sufinancira Općina.

- Nije mi jasno zašto nekome sedam, a nekome deset, 15, 35 tisuća kuna. Po kojem ključu vi to dijelite načelniče - upitao je Sarađen, a Baradić mu je odgovorio: »Po stranačkom ključu. Dijelim svojima kako i koliko hoću i što mi možete. Eto, tako dijelim«, odgovorio je.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno