Danas rasplet slučaja "bolnička kuhinja"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Bolnička kuhinja

Danas bi na Trgovačkom sudu u Zadru trebala biti donesena presuda u sporu između Lavčević inženjeringa i Opće bolnice Zadar.

 Lavčević inženjering d.o.o. kao izvođač radova na centralnoj bolničkoj kuhinji pokrenuo je još 2011. godine protiv Opće bolnice Zadar sudski spor tražeći isplatu za naknadno izvedene radove. Lavčević je Bolnicu tužio za iznos od 1,8 milijuna kuna na 25 milijuna kuna vrijednoj bolničkoj kuhinji, a koji iznos je za 13 posto izišao iz okvira maksimalnog iznosa po Zakonu o javnoj nabavi.

Nadzor, kojeg je predstavljao zadarski arhitekt Igor Pedišić, na ročištu održanom 14. travnja 2011. godine rekao je kako su svi, pa i naknadni radovi, izvedeni uz odobrenje ravnateljstva bolnice. Suprotno njemu, tadašnji ravnatelj bolnice, a danas zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić je na ročištu održanom 14. listopada ove godine tvrdio kako je za naknadne radove i potraživanje dodatnih 1,8 milijuna kuna on doznao godinu dana kasnije, kad je već bio u politici i napustio bolnicu. No Vrančić je rekao kako niti nadzor, niti izvođač, nisu imali bjanko odobrenje da rade bilo što što se tiče dodatnih radova što su djelomično potvrdili i u Lavčeviću kazavši kako nisu unaprijed izrađivali troškovnike radova i ishodili pismeno odobrenje investitora, već su radove izvodili, navodno po potrebi i u dobroj vjeri. Što je od tog istina utvrdit će sud kojem predsjeda sutkinja Ardena Bajlo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno