Ivanki Zdrilić treća nagrada za esej

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Ivanka Zdrilić na 7. susretu Stjepan Kranjčić

U Križevcima je održana završna svečanost 7. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić". Riječ je o nacionalnom književnom natječaju i susretu za književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim vrstama: poeziji, kratkoj priči, putopisu, eseju i monodrami.

Nakon natječaja koji je bio otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza 2015., stručni ocjenjivački sud: dr. sc. Vladimir Lončarević, mr. sc. Božidar Petrač i Drago Bosnar sve je radove, bez znanja o autorstvu, pročitao i odredio koji će radovi biti nagrađeni, koji javno izvedeni, a koji objavljeni u zborniku. Na natječaj se javilo 170 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke, s ukupno 243 rada. U žanru eseja treću nagradu dobila je zadarska pjesnikinja sa zagrebačkom adresom Ivanka Zdrilić, za esej "Izgorjet ću kao lojanica za hrvatski narod", dok je prva nagrada pripala Zdravku Gavranu iz Zagreba za esej "Do rubova i preko obrubnica". Pokrovitelj te nagrade bila je Hrvatska karmelska provincija, a nagrade je dodijelio provincijal o. Srećko Rimac.

Ivanka Zdrilić već se natjecala u poeziji na Hrvatskom duhovnom književnom stvaralaštvu "Stjepan Kranjčić" u jakoj konkurenciji velikog broja pjesnika. Sretna je i zahvalna što su joj pjesme uvrštene u izbor za tiskanje zbornika.

Tema natječaja u povodu Godine posvećenog života bila je posvećeni život. Ivanka je iznijela život i djelovanje svećenika Nikice Duševića, koji je neumorno molio i radio ljubeći Boga svom pameću, srcem i dušom.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno