Zrilić odobrio konačno izvršenje proračuna za tekuću godinu

Slika korisnika admin
Autor: 
Kolegij župana održan je u ponedjeljak

Župan Stipe Zrilić prekjučer je održao 37. sjednicu kolegija, na kojoj je prihvatio prijedloge odluka koje su izravno vezane uz izvršenje Proračuna za 2015. godinu. Kolegij je održan bez prisustva javnosti, a služba za informiranje izvijestila je kako je prema Pravilniku o radu župana i kolegija župana, predviđena mogućnost da sjednica kolegija može biti zatvorena za javnost. S obzirom da su na kolegiju bile predložene odluke vezane uz kratke rokove za izvršenje proračuna, župan je ocijenio učinkovitim kolegij odraditi zatvorenim i izdati priopćenje.

Raspodjela novca po općinama

U priopćenju se navodi kako je uz ostalo donesena je Odluka o odobrenju potpora iz područja poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za 2015. godinu za 11 korisnika u iznosu od 216.146,81 kuna. Župan je donio Odluku o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća u Zadarskoj županiji u 2015. godini. Od 47 podnositelja prijave 29 ih je ostvarilo uvjete za subvenciju Zadarske županije. Ukupna vrijednost radova prema dostavljenim računima za 29 podnositelja prijave iznosi 2.634.863,21 kuna od čega Fond sudjeluje sa iznosom od 1.574.320,86 kuna ili 59,75 posto, dok udio Zadarske županije iznosi 211.971,49 kuna ili 8,04 posto. Ostatak troškova snose podnositelji prijave.

Na Kolegiju je donesena Odluka o rasporedu sredstava jedinicama lokalne samouprave koje su zatražile pomoć u sufinanciranju izrade projektne dokumentacije i izgradnje komunalne infrastrukture; Općini Lišane Ostrovičke odobren je iznos od 40.000 kuna za izgradnju „pristupnog puta" za višenamjensku zgradu društvenih djelatnosti u mjestu Lišane Ostrovičke, Općini Polača iznos od 40.000 kuna za radove na proširenju prometnice, Općini Novigrad iznos od 60.000 kuna za radove na izgradnji javne rasvjete za Novo naselje Paljuv, Općini Škabrnja iznos od 40.000 kuna za projekt izgradnje općinske zgrade s Memorijalnim centrom, Općini Kali iznosu od 20.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju javne rasvjete u Općini Kali, Općini Posedarje iznos od 50.000 kuna za izgradnju javne rasvjete na nerazvrstanoj cesti u Posedarju, predio Bolići-Čiker, Općini Galovac iznos od 30.000 kuna za sanaciju nerazvrstanih cesta u mjestu Galovac, Općini Gračac iznos od 40.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za projekt modernizacije sustava javne rasvjete na području općine Gračac, Općini Sveti Filip i Jakov iznos od 40.000 kuna kuna za izradu Glavnog projekta nerazvrstane prometnice Krč u Turnju u dužini od 850 metara sa sustavom fekalne odvodnje i javne rasvjete, Općini Pašman odobreno je 25.000 kuna za provedbu energetskog pregleda javne rasvjete, Općini Povljana iznos od 30.000 kuna za provedbu energetskog pregleda javne rasvjete i Općini Zemunik Donji iznos od 40.000 kuna za monterske radove na izgradnji javnog sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

Za luku u Tkonu 820.000 kuna

Na kolegiju župana odobrena su sredstva i za izradu katastra nekretnina na području Općine Polača, za katastarsku izmjeru i obnovu zemljišnih knjiga na području Općine Galovac te za izradu katastra nekretnina na području Općine Posedarje. Općini Pašman odobreno je 30.000 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije uređenja šetnice Dobropoljana. Županijskoj lučkoj upravi Zadar odobren je iznos od 820.281,09 kuna za sufinanciranje radova u luci Tkon, luci od županijskog značaja otvorenoj za javni promet. Ovoj je županijskoj ustanovi za sufinanciranje pomorsko-građevinskih radova u luci otvorenoj za javni promet od lokalnog značaja Jazine, kod ŠRD Zubatac odobreno 832.758,57 kuna, a za sufinanciranje radova na sanaciji luke otvorene za javni promet od lokalnog značaja Mandre, Općina Kolan iznos od 550.000 kuna.

Župan je također donio rješenje o imenovanju zapovjednika, zamjenika zapovjednika, članova i zamjenika članova Operativnog centra Zadarske županije za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Zadarskoj županiji. Alen Rukavina, lučki kapetan Lučke kapetanije Zadar, imenovan je zapovjednikom Operativnog centra Zadarske županije za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Zadarskoj županiji, a Senka Marević, voditeljica Odjela za pomorsku i aerodromsku policiju Policijske uprave zadarske, zamjenicom zapovjednika Operativnog centra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno