Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

HDZ-ov predsjednik optužio Kutiju, Vrsaljka i Tokića za zloporabu položaja

21.12.2016. 23:00
HDZ-ov predsjednik optužio Kutiju, Vrsaljka i Tokića za zloporabu položaja


Nakon što se međustranačkim izborima krajem travnja  jednogodišnja kriza u benkovačkom HDZ-u primirila ona je sasvim  neočekivano svoj buran nastavak dobila na proračunskoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak navečer pod predsjedanjem Maje Brkljača.  Na samom kraju aktualnog sata, trećoj točki od ukupno 21 na dnevnom  redu, sve je izmaknulo kontroli. Tomislav Bulić, predsjednik HDZ-a Benkovac, ujedno i predsjednik Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, tada je  optužio gradsko čelništvo zbog korištenja službenih automobila, što je preraslo u verbalni sukob s dogradonačelnikom Svemirom Vrsaljkom.
– Gradonačelniče Branko Kutija, zamjenici gradonačelnika Svemir Vrsaljko i Frane Tokić, držim da ste prešli sve granice neodgovornog ponašanja, ignoriranja i neprovođenja odluke Gradskog vijeća o korištenju  službenih vozila, čime nanosite štetu Gradu i zloporabite položaj i ovlasti, izrekao je Tomislav Bulić optužbe prema gradskom čelništvu.
U naelektriziranoj atmosferi umalo je došlo do fizičkog sukoba, nakon  čega su i Bulić i Vrsaljko izišli iz Gradske vijećnice, da bi se nakon nekoliko minuta “hlađenja” vratili, ali na mjesta namijenjena novinarima. 
– Tražim od vas da podnesete pismeno izvješće Gradskom vijeću o  provođenju Odluke o korištenju službenih vozila za razdoblje 2016. i da  već od danas prestanete s daljnjim zloporabama i nanošenjem štete  Gradu, pročitao je 42-godišnji Bulić, umirovljeni zapovjednik počasne Predsjedničke garde, pripremljeni govor usmjerenu prema Kutiji, Vrsaljku i Tokiću.
Na trenutak je u Vijećnici nastao muk i nevjerica, prvi je reagirao dogradonačelnik Svemir Vrsaljko.
– Koje pravo imaš to govoriti i bezrazložno optuživati? Isto tako bih ja  tebe mogao optužiti za ratno profiterstvo zbog vojne mirovine, žestoko  je odgovorio Vrsaljko, a pale su i druge teške riječi.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU