Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Nismo nikakva birtija već ozbiljno organizirana stranka”

21.12.2016. 23:00
“Nismo nikakva birtija već ozbiljno organizirana stranka”


Na inicijativu šesnaesteročlanog Općinskog povjerenstva HDZ-a i njegovog povjerenika dr. Nediljka Jovića, održan je u prostorijama osnovne škole radni sastanak na kojemu se okupilo 40-tak članova među kojima su uz ostale bili nedavno izabani članovi Vijeća MO-a te vijećnici Općinskog vijeća.
Kako se čulo, cilj okupljanja je bio pokazati jedinstvo stranke i njezine nove mlade snage te usvojiti platformu budućeg rada.
– Od 42 kandidata koji su nas predstavljali na nedavnim izborima za Vijeća MO-a njih 34 su osobe mlađe od 35 godina. Među njima je i devet pripadnica ljepšeg spola te 18 njih fakultetski obrazovanih. To je jedna nova snaga HDZ-a koja će uz adekvatnu te studioznu pripremu polučiti pobjedničke rezultate na lokalnim izborima u svibnju naredne godine rekao je uvodno povjerenik Jović.
– Zaključak Povjerenstva bio je da se naši vijećnici ne odazovu na konstituirajuće sjednice MO-a zbog kratkoće vremena i ignoriranja od strane načelnika te upućivanja poziva nositeljima lista. S obzirom da je ponovni poziv upućen na vrijeme i to svim članovima, zaključak je da će se naši predstavnici odazvati na novo konstituiranje koje će biti ovih dana. Nama nije cilj da opstruiramo rad Općine nego da dokažemo da mi nismo nikakva birtija niti manjina već ozbiljno organizirana stranka koja radi ne po nahođenju pojedinaca nego sustavno promišlja u zajedništvu za boljitak svih žitelja općine Ražanac i šire, rekao je dr. Nediljko Jović čije su izlaganje okupljeni popratili pljeskom.
 Na kraju je usvojen zaključak kako će se HDZ-ovci u još proširenijem sastavu okupiti na istom mjestu u srijedu 28. prosinca kada će se donijeti konkretni plan i program rada u kojem će se na prvo mjesto postaviti revidiranja članstva na prostoru općine Ražanac.