Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prtenjača: Politika SDP-ove Vlade stavila nas je pred zid

21.12.2016. 23:00
Prtenjača: Politika SDP-ove Vlade stavila nas je pred zid


Općina Polača u novu 2017. godinu ulazi s novim proračunom od čak 15,2 milijuna kuna. Jednoglasna je to odluka svih sedam nazočnih vijećnika, pet HDZ-a: Mimo Čirjak, Ivica Kulaš, Ante Prtenjača, Franjo Miljanović i Matko Bobanović, te Šime Karduma (MODES) i nezavisnog Ljubomira Marčića, predstavnika srpske nacionalne manjine.
Na našu žalost i ovog puta na sjednici nema četiri vijećnika oporbe, nema oporbenih konstruktivnih prijedloga, primjedbi i ideja, požalio se načelnik Viktor Prtenjača Vito.
Vijeće ove politički turbulentne općine ima 11 vijećnika. Nisu već tradicionalno nazočili Velibor Galac (HSLS) te nezavisni vijećnici Josip Kulaš i Dario Peraić (lista grupe birača nositelja Josipa Kulaša koji je na izborima za načelnika izgubio za tek 17 glasova, pobijedio je Viktor Prtenjača s rezultatom 495:478). Nedostajao je i Ante Bobanović, koji dosad uopće nije ni dao vijećničku prisegu.
– Proračun je realan, transparentan, nadasve socijalan, istaknuo je Prtenjača.
Pritom je izrazio zadovoljstvo što se osnovalo trgovačko društvo Iskorak novi – Poduzetnički centar d.o.o. u sastavu bivše Općine Biograd, Agencija za lokalni razvoj Sidraga te Turistička razvojna agencija Srce Dalmacije.
– Od 15,2 milijuna kuna proračuna za infrastrukturu je predviđeno ukupno 11,2 milijun kuna, od toga za sanaciju centralnog deponija u Jagodnji 8,7 milijuna kuna, obznanio je Prtenjača.
Na sjednici kojom je predsjedao predsjednik Vijeća Mimo Čirjak, osim Prtenjače nazočio je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ante Samarđija, šefica računovodstva Mirela Filipović, tajnica Snježana Žepina, zapisničarka Žaklina Brkljača, novi direktor komunalnog poduzeća Josip Bobanović i općinski vježbenici.
– Izvukli smo se iz izuzetno teške financijske godine. Isplaćeno je stotinu računa, gotovo sva dugovanja za općinsku mehanizaciju, studentske kredite, socijalu, dobar dio za katastarsku izmjeru, nabrajao je Prtenjača.
Ministarstvo razvitka za izgradnju visokog napona u poslovnoj zoni Kamenolomi doznačilo je 200.000 kuna.
– U četiri godine SDP-ove Vlade nismo dobili niti lipice, osim za dječji vrtić i sanaciju odlagališta koju smo ugovorili još s ministrom Kalmetom. Politika SDP-ove Vlade stavila nas je pred zid. Sad se već bolje diše, što će se vrlo skoro i vidjeti, naglasio je Prtenjača.