Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Darovali invalidski skuter Filipjancu Božimiru Kutiji Geci

23.12.2019. 09:30


Prosinac je mjesec dobrog raspoloženja i ljubavi, mjesec darivanja dragih i potrebitih. Neki nisu zaboravili pomoći onima kojima je najpotrebnije. Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije u još jednoj akciji darivanja pokazala je da ima veliko srce i dobrotu. Plemenitom i bogatom donacijom uljepšali su Božić hrvatskom branitelju Božimiru Kutiji Geci iz Sv. Filipa i Jakova. Uručili su mu električni invalidski skuter vrijedan preko 30.000 kuna.


Uljepšali Božić Geci i njegovoj obitelji
Koliku širinu ima njihova humanost treba istaknuti kako Geca u Domovinskom ratu nije bio pripadnik Vojne policije već 134. domobranske pukovnije.
– Budući da je predbožićno vrijeme, vrijeme darivanja, veselja i ljubavi, Udruga vojnih policajaca i ove godine je već tradicionalno uljepšala nečiji Božić. Ove godine smo se odlučili za Božimiru Kutiju Gecu, koji u Domovinskom ratu nije bio vojni policajac već pripadnih druge postrojbe Hrvatske vojske, kazao je Josip Adžić, predsjednik županijske Udruge i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.
Geca se teško razbolio, invalid je i samostalno uz poteškoće može hodati tek nekoliko metara. Stanje se pogoršalo kad je pao i još više pogoršao zdravstveno stanje te već poduže vrijeme uz pomoć djece ide na fizikalne terapije u Specijalnu ortopedsku bolnicu Biograd na Moru.
– Želja nam je bila Geci i njegovoj obitelji uljepšati Božić, te ih razveseliti i pomoći im u nesretnoj situaciji u kojoj su se zatekli, a za nas nema ljepšeg poklona od izraza sreće na njihovim licima u ovo blagdansko vrijeme, naglasio je Adžić dodavši kako ovom gestom žele biti primjer drugima.
– Živimo u svijetu koji počinje zaboravljati bitne životne vrijednosti koje nas razlikuju od drugih bića na zemlji, na empatiju, ljubav, humanost, poštivanje, istaknuo je Adžić, vojni policajac Domovinskog rata, domoljub i plemenit čovjek, čovjek s velikim »Č«.


Općina će izgraditi invalidsku rampu
U Božićnu humanitarnu akciji pomoći hrvatskom branitelju Geci uključila se i Općina Sv. Filip i Jakov.
– Super je što obitelji Kutija možemo uljepšati Božić, u nevolji nitko ne smije biti sam. Općina će za lakše upravljanje skuterom i uključivanje na nogostup te u cestovni i ulični promet od dvorišta do znatno povišenog cestovnog kolnika napraviti asfaltiranu invalidsku rampu, najavila je Josipa Mrkić, zamjenica načelnika Općine Sv. Filip i Jakov.
Vidljivo ganut posjetom vojnih policajaca i riječima filipjanske donačelnice, invalidskim skuterom i najavljenom invalidskom rampom Geca nije mogao suspregnuti suze.
– Hvala vam od srca, i ne znate koliko nam ovo znači. Električni skuter će mi riješi problem kretanja, da budem što samostalniji, da mogu do trgovine i do rive, da se sigurno vratim kući, kazao je Božimir Kutija Geca.