U Gaženici besplatno, na rivi kod Pozdrava Suncu najviša cijena

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Na Gradskom vijeću turistička pristojba za kruzere
U cijelosti je prihvaćen i drugi prijedlog Lučke uprave Zadar da se za gradsku luku Zadar (gat za kruzere) propiše najviši zakonski dopušteni iznos turističke pristojbe po brodu, jer se radi o elitnoj gradskoj lokaciji
DINO STANIN/PIXSELL
Luka Gazenica - u cilju zadržavanja konkurentnosti bez turističke pristojbe

Na današnjem Gradskom vijeću je prijedlog Odluke o visini turističke pristojbe za kruzere.
Riječ je o odluci koja je predstavljena na Kolegiju gradonačelnika, a kojom se određuje koliko će pojedini kruzeri morati platiti pristojbe prilikom vezanja na gatu na rivi kod Pozdrava Suncu te u Gaženici.
Naime, Zakon o turističkoj pristojbi propisuje kako brodovi na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu i međunarodnom prometu na unutarnjim vodama kada se nalaze na vezu u luci ili sidrištu luke mogu plaćati turističku pristojbu, a Općinsko ili Gradsko vijeće donosi Odluku hoće li se predmetna turistička pristojba naplaćivati i u kojem iznosu.
- Istom zakonskom regulativom propisano je kako se sredstva navedene turističke pristojbe raspoređuju 85% Općini ili Gradu i 15% Županiji, a koriste se za poboljšanje javne i turističke infrastrukture i za projekte i programe održivog razvoja. Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra, temeljem dobivenog mišljenja Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Zadra izradio je tekst radnog nacrta prijedloga Odluke o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci ili sidrištu luke na području Grada Zadra, te je provedeno javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. U proceduri javnog savjetovanja sudjelovala su tri subjekta, a prihvaćen je prijedlog Lučke uprave Zadar da se u cilju zadržavanja određene cijenovne razine konkurentnosti Putničke luke Gaženica u odnosu na susjedne kruzerske destinacije, odgodi uvođenje turističke pristojbe za luku Gaženica. Također, u cijelosti je prihvaćen i drugi prijedlog Lučke uprave Zadar da se za gradsku luku Zadar (gat za kruzere) propiše najviši zakonski dopušteni iznos turističke pristojbe po brodu, jer se radi o elitnoj gradskoj lokaciji, stoji u pojašnjenju iz Grada Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno