Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Zadru otvoren vrtić za pse!

22.12.2019. 17:08


Mnogi vlasnici pasa u Zadru i šire ovih su dana oduševljeni viješću da se u Zadru otvorio vrtić za pse – »Bark Park«, mjesto gdje mogu ostaviti svoj četveronožne ljubimce na nekoliko sati ili nekoliko dana.


Test karaktera psa
Iako se tek otvorio prije nekoliko dana, raspored za Ivana, Ivu, Elu i Andriju je ispunjen do zadnje minute jer jedne psiće čuvaju, druge šetaju, treće prevoze… Iva je grumerica te radi u salonu, a Ela, koja je i suvlasnica te Andrija brinu se kako psima u vrtiću ništa ne bi nedostajalo. Dani su užurbani i ispunjeni od prve do zadnje minute, ali to nije problem jer im je na kraju nagrada zahvalnost – kako pasa, tako i njihovih vlasnika.
– Zadnjih sedam godina imamo ideju o otvaranju prostora u kojem bi čuvali pse, ali nailazili smo na neke poteškoće te se to malo produžilo jer nam je bilo važno da sve bude savršeno. Kroz sve te godine stjecali smo znanja i iskustvo kako bismo mogli pružiti visok standard vlasnicima pasa, rekao nam je Ivan Guina, vlasnik »Bark Parka«. Istaknuo je kako nude usluge vrtića kroz koje psi mogu biti par sati ili cijeli dan i noć, test karaktera psa koji će biti u vrtiću, gdje se prati reakcija na druge pse, na zvukove izvana, na nove ljude, te usluge šišanja kao i savjete o ponašanju. Dodao je kako u slučajevima da psi spavaju, netko spava s njima.
– Ja se bavim ponašanjem pasa zadnjih godinu i pol te imam već klijenata, a mogu nam se javiti i novi. Također nudimo i uslugu prijevoza. Naime ja prevozim životinje već dugo po Europi te sam to odlučio nuditi i u Zadru. Upravo danas prevozim jednu vlasnicu psa koja treba negdje otići sa svojim ljubimcem, ali nema prijevoz te ću ja tu uskočiti, pojasnio je Ivan dodavši kako je iznenađen interesom Zadrana za vrtić za pse kao i za testove karaktera.


Otputovati i ostaviti psa u sigurnim rukama
– Naši psi su jako dobro odgojeni. Tu i tamo se nađe pokoji koji je malo ‘življi’ ili koji ima strah od odvajanja od vlasnika, ali onda imamo metode kako postepeno to riješiti jer želimo da psi dođu u vrtić bez stresa i da to što bolje prođe. Zato i preporučujemo vlasnicima da češće dolaze kod nas i ostave pse na par minuta, te se naviknu na nas i prostor, objasnio je Ivan.
U trenutku dok smo razgovarali s Ivanom u »Bark Parku« su bile dvije kujice Nera i Zlata koje su bile na testiranju karaktera. Njihova vlasnica Magdalena planira otići na višednevni put te želi ostaviti ljubimce na čuvanje u sigurne ruke.
– Ovo je zaista super stvar. Mi smo iz Benkovca i tamo nemamo mogućnosti ostaviti pse na sigurnom pa kad smo vidjeli da se ovo otvorilo odmah smo došli vidjeti o čemu se radi. Planiramo otići na put te ne želimo nikoga gnjaviti da nam čuva pse, već ćemo ih ostaviti ovdje i možemo mirno otputovati. Znam da će biti na sigurnom, da će imati jesti, piti, da će ih prošetati i još će imati društvo, rekla je zadovoljna vlasnica Magdalena.
Inače, psima je na raspolaganju velik prostor s mnoštvom psećih krevetića i kauča na kojima se mogu izležavati. Osim toga, tu su i Ela, Andrija, Ivan i Iva koji ih šetaju četiri puta dnevno te su uvijek spremni na dozu maženja, grljenja, pažnje – što svaki pas treba.