Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uskoro završetak obnove Veslačkog doma

23.12.2019. 17:45


 
Tradicionalnim Božićnim domjenkom obilježen je završetak još jedne uspješne sezone za veslače Jadrana. Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Jadrana Joško Matulić, koji je zahvalio svima na uloženom trudu u protekloj sezoni te svima koji omogućuju da rad Veslačkog kluba Jadran bude na sadašnjoj razini, donatorima i sponzorima, a posebno Športskoj zajednici Grada Zadra koja najviše pomaže rad kluba.
– Naši će veslači uskoro dobiti obnovljenje svlačionice, sanitarne čvorove te obnovljenu terasu, čime će se dobiti još bolji uvjeti za rad, zahvaljujući Gradu Zadru, koji kontinuirano brine o održavanju Veslačkog doma – rekao je Matulić.
Radovi na obnovi počeli su krajem rujna, veliki dio je dovršen, a očekuje se da će radovi biti gotovi za oko mjesec dana.
– Do sada je sanirana hidroizolacija na terasi, svlačionicama i sanitarnom čvoru, a postavljene su i pločice u dvije svlačionice. Posao je dosta zahtjevan, mi smo se prilagodili pa se treninzi rade normalno, uz manje teškoće – kaže Petar Milin, jedan od trenera Jadrana.
Kao i svake godine, proglašeni su i najuspješniji veslači u ovoj godini. Prigodne darove primili su prvakinje Hrvatske u četvercu na pariće mlađih juniorki Laura Antičević, Ivana Sladić, Sara Žuvanić i Margita Andrić, zatim prvakinje Hrvatske u dvojcu na pariće kadetkinja Mara Bencun i Lucija Kasap te osvajači medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu Ela Žuvanić, Iva Karačić, Ivan Validžić, Frane Bencun, Mirna Dasović, Luka Pera, Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović.
Bila je to prilika za druženje veslača svih generacija, kako i roditelja sadašnjih veslača te ostalih članova i prijatelja kluba. Posebno su na početku pozdravljeni velikim pljeskom stariji članovi kluba i dugogodišnji članovi uprave, među kojima počasni predsjednik Jadrana Mato Marlais, bivši predsjednik Jadrana Zdravko Fain, te bivši dugogodišnji članovi uprave Jadrana Ivica Pinjatela, dr. Joško Pinjatelja, te legendarni trener Romano Bajlo, koji je nakon dužeg izbivanja zbog zdravstvenih problema prisustvovao jednom događanju u klubu. Druženje se nastavilo uz prigodni domjenak.