Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bonato privremeno ostaje na čelu Poskoka

22.12.2020. 09:27


U nedjelju je istekao mandat aktualnom rukovodstvu Udruge veterana specijalne policije Poskoci, no zbog epidemiološke situacije uzrokovane covidom-19, izborna skupština 20. prosinca nije održana. No, to ne znači da udruga neće funkcionirati te biti na usluzi svojim članovima. Naprotiv, kaže dosadašnji predsjednik Željko Bonato, koji će ovu dužnost obnašati do idućih izbora koje će zakazati čim se situacija sa koronavirusom popravi.
– Na sjednici predsjedništva udruge donesena je odluka da izbornu skupštinu nećemo održati zbog mjera protiv covida-19 i skupština će se održati čim to bude moguće budući da se ne možemo okupljati u većem broju. Udruga će i dalje raditi, ali s manjim ovlastima. Članovima je ipak najvažnije da im budemo na usluzi, pa im se ovim putem ispričavam što nismo mogli održati izbore. Ukoliko naši članovi trebaju bilo kakve podatke ili nešto drugo, tu sam za njih, a jedino za što više nemam ovlasti je potpisivanje rješenja, sklapanja ugovora i slično. No, u narednom razdoblju nemamo nekih važnih planova, osim obilježavanja akcije Maslenica koje će vjerojatno ipak biti ograničeno. U dosadašnjem radu udruge napravili smo maksimum, a korona nas je spriječila da nastavimo sa započetim planovima, ističe Bonato, napominjući kako im u radu dobro dođe novčana pomoć Grada i Županije.
– Imamo i pomoć drugih jedinica lokalne uprave jer smo prepoznati kao ratna postrojba, na čemu im svima zahvaljujem. No, odrekli smo se dijela novca iz županijskog proračuna u korist Opće bolnice Zadar, kaže Bonato.