Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kolega skinuo srpsku zastavu s trga

Autor: Z L

22.01.2009. 23:00
Kolega skinuo srpsku zastavu s trga

Foto: Filip BRALA



Zastave zemalja sudionica rukometnog prvenstva koje su jučer izvješenje na Narodnom trgu već danas su skinute. Nije se međutim radilo o diverziji i paljenju srpske zastave, što su neki najavljivali, nego odluci zadarskog gradonačelnika, koji je to opravdao osjetljivim prilikama.
“U sklopu domaćinstva Svjetskom prvenstvu u rukometu, kao i u svim sličnim sportskim manifestacijama, uobičajeno je, a bila je i takva preporuka, da se po gradu postave zastave sportske federacije i zemalja sudionica natjecanja. Kako je osim sportskog programa na Višnjiku osmišljen i zabavni program na trgu, tako je i taj prostor obilježen upravo takvim zastavama.
Tijekom jučerašnjeg dana i večeri dobio sam niz intervencija i pritužbi građana, te sam kao predsjednik lokalnog Organizacijskog odbora u Zadru, sagledavši sve činjenice, a imajući u vidu ove posebne dane u kojima su građani senzibilizirani sjećanjem na vrijeme ratnih stradanja i odavanjem pijateta žrtvama Maslenica, donio odluku da se sve zastave s trga skinu, a ostat će zastave na Višnjiku sukladno propozicijama samog natjecanja.
Molim sve svoje sugrađane da ovih nekoliko dana pokažemo dostojanstvo i sportski duh jer ćemo na taj način najbolje promovirati Zadar!”, poručuje u priopćenju zadarski gradonačelnik Živko Kolega.