Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Muški prema Splitu, djevojke put Slavonije

Autor: Nebojša Gunjević

22.01.2010. 23:00
Muški prema Splitu, djevojke put Slavonije


Bibinjci idu u Kaštela, Zadrani u Split, a Zadranke u Osijek
Sutra odbojkaški prvoligaši Zadarske županije počinju s ogledima u drugomu dijelu prvenstva. Odavno se nije dogodilo da sve tri momčadi zaigraju u nedjelju i to još sve u gostima. Trokut županijskih prvoligaških odbojkaških sastava najavljuje dosta oštre vrhove i vidjet ćemo hoće li se ta ispupčenja nakon prvoga kola zaobliti. Ipak, Goran i muški i ženski sastav Zadra u dijametralno su čini nam se suprotnim pozicijama i iz drugih naočala gledaju na početak prvenstva.
Najjasniji i najmanje ispupčen pogled onaj je bibinjskoga Gorana koji će u Kaštela protiv vodeće Mladosti s dodatno oslabljenom momčadi za Tomislava Fuzula, na kojemu je trener Ivica Jelić nakon ozljede Antonia Kinde gradio igru, koji se ozlijedio i prvu utakmicu drugoga dijela prvenstva neće igrati. Trener Jelić ističe da u Kaštela idu bez opterećenja i kaže da su Kaštelani stavili utakmicu u nedjelju kako bi bili kompletniji jer njihova prva momčad, koja je također prva u Prvoj A lizi, igra svoj susret u subotu.
– Očekujem dobru igru a rezultat te dobre igre – svaki set ili bod bio bi za nas veliki uspjeh. Normalno da idemo kao i na svaku utakmicu pružiti što bolju igru i nadam se da ćemo u tome uspjeti – kaže bibinjski trener Jelić. Na upit što je s Antoniom Kindom i kada bi se trebao pojaviti u momčadi Jelić kaže da će Antonio možda nastupiti tek u trećemu kolu. Veselimo se Kindinu povratku na parket jer će Goran s njim biti bitno jači. Protiv Mladosti bez Tomislava Fuzula Goran, sa smanjenom dioptrijom, teško može do seta, a kamoli do boda pa bi svaki takav ishod protiv lidera prvenstva bio veliko iznenađenje. Ipak, Bibinjce nikada nije pametno otpisivati pa ni onda kada su naizgled najslabiji.
Novi pristup Zadra
Zadrov ženski sastav odlazi u Osijek i tamo će vjerojatno trener Kresoja započeti s novim pristupom. U 11 sati istrčat će na teren one cure koje će se boriti maksimalno i biti ozbiljnije nego na zadnjim Zadrovim utakmicama koje su prelako i bez prave borbe u zadnjih pet susreta zaredom gubile. Žao nam je što ćemo još dva kola morati pričekati da velikim očima vidimo tu novost jer su Zadranke i u drugomu kolu gošće.
– Ove cure koje budu išle na put od ovih starijih ili će se boriti do kraja kako treba ili neće više biti u timu – to sam sa sobom definitivno razriješio. Ili će dolaziti, trenirati i gristi, ili će ove mlađe igrati – svjesno ću gubiti utakmicu, ali ću na drugi način dobivati. Starije dođu jednom na tjedan i onda još nešto traže. A ove mlađe dolaze i onda će igrati te mlađe koje se vole boriti. One će se na utakmici boriti i iz toga se onda može nešto i očekivati. Netko radi s guštom i to voli, neka zadovoljstvo bude obostrano, a onaj tko uvijek ima nešto neka ide svojim putem – odlučan je trener Kresoja u rješavanju problema poraza koji su proizišli iz nedolazaka i nemara na treninzima. Povećat će se nekim curama dioptrija izgleda u redovima zadarskog sastava, ali su za to same zaslužne.
Termin blizak treningu
Pred utakmicu sa Splitom Zadrov kapetan Stipe Belić izraziti je optimist bazirajući svoje dobro raspoloženje ozračjem koje u momčadi postoji. Trener Marin Masnić ipak je malo oprezniji, zagledan realnim očima, i njegov kut nije tako šiljasto uperen u protivnika.
– Nama je Split tradicionalno nezgodno gostovanje. A kako se sve mijenja ovu godinu, nadam se da će se promijeniti i to gostovanje. Sigurno će to biti teška utakmica i trebamo dati svoj maksimum za pobjedu – kaže Masnić. Utakmica se igra u nedjelju u 19 sati, a tako kasni termin neuobičajen je u Prvoj B ligi radi povrataka momčadi s puta. Masnić kaže da “nije to baš neka ura” jer je ponedjeljak blizu i obveze svih igrača, ali je taj termin “bliže našem treningu, tako da i to može biti jedan plus za nas.”
Nadamo se da će Zadrani obletiti Split, ubojito smečirajući u polovicu terena domaćih istodobno zaključavajući sve prilaze prema svome parketu kako bismo svi skupa nastavili sanjati san zvan Prva A liga. U vremenima kada je snova naizgled tako malo, zahvalni smo svima koji ispod zvijezda – sanjaju.


Prijateljska utakmica


GORAN 2
ZADAR 2
(25:18, 19:25, 25:15, 11:15)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića. Sudac: Vlado Fuzul (Bibinje).
GORAN: T. Šimunić, A. Šimunić, B. Šimunić, J. Šimunić, Frleta, Keserović, Bugarija, Režan, Sikirić, Tošić, M. Šimunić, Sekula. Trener: Ivica Jelić.
ZADAR: Belić, Viduka, Burčul, M. Bakale, L. Bakale, F. Hrabrov, Kutija, Lisica, Barić, Števanja.
U trening utakmici u četvrtak kasno navečer momčadi Gorana i Zadra pokazale su da spremno dočekuju nastavak sezone. Zadar je u Bibinjama naišao na mirni i koncentrirani Goran koji je iznenadio dobrom igrom jer u timu nije bilo ozlijeđenoga Tomislava Fuzula, a uz teren su bili Antonio Kinda i Vice Fuzul, koji neće nastupiti na utakmici u Kaštelima protiv lidera Mladosti. U momčadi Zadra nije bilo Ivana Hrabrova i Dražena Čubrila. Kod Bibinjaca posebno je raspoložen bio David Bugarija, koji je zbog potreba tima prešao na poziciju primača-napadača, a svidio se i Roko Režan, dok je imao snage. U trećemu setu potencijal je pokazao i Šime Sikirić sigurnim blokovima i s nekoliko kvalitetnih prolaza. Zadar standardno dobar s ipak manje želje od domaćega sastava.