Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pobjedom korak bliže polufinalu

Autor: Igor Duvnjak

22.01.2010. 23:00
Pobjedom korak bliže polufinalu

Foto: AP



Pobijedili smo dvije utakmice, moramo biti svi zadovoljni. Idemo na Rusiju, s pobjedom i četiri boda imamo velike šanse za polufinale – kaže Denis Buntić
Hrvatski reprezentativci Denis Buntić i Ivan Čupić, desna strana hrvatskog napada, različito su apstrofirani pred novinarima od strane izbornika Červara. Buntić je pohvaljen, riječ je o jednom od nositelja ofenzive, kojom je konačno slomljen vrlo jaki ukrajinski otpor. Visoki ljevoruki desni bek je iza leđa Bilyka smjestio sedam golova, a da je pritom imao sjajan prosjek od čak 71 posto šuta.
– Uvijek netko iskoči – brani se Buntić od pohvala kako je bio jedan od ključnih ljudi za hrvatski preokret s Ukrajinom.
– U prvoj utakmici su to bili Vuković i Alilović, na kraju je šut pošao mene. Da nisam bio u igri, bio bi netko treći. Zadovoljan sam. Što je tu je, pobijedili smo dvije utakmice, moramo biti svi zadovoljni. Idemo na Rusiju, s pobjedom i četiri boda imamo velike šanse za polufinale.
Buntić prije prvenstva nije bio u prvom planu, sada se nametnuo?
– Uvijek može bolje. Prvu utakmicu nisam bio zadovoljan, drugu jesam. Čovjek uvijek teži k višem, kako ja osobno, tako i ekipa. Kada igramo “play station”, težimo k pobjedi. Tako je i na terenu. Rukomet nam je kruh, od toga živimo. Kada igram dobro, normalno da sam sretniji. Mislim da je tako i sa svakim od mojih suigrača. Svi bi bili najzadovoljniji kada bi svi igrali super, ali mislim da je to nemoguće. Uvijek će dan izbaciti dva-tri pojednica.
Put do željenog uspjeha s Rusima?
– Trebamo samo maksimalno ući u utakmicu. Znamo što nam znače ta četiri boda. Pratimo rezultate iz druge skupine, možda bi poslije i s jednom pobjedom bili već u polufinalu. Tako da nam ova i svaka iduća utakmica znače medalju, ulazak u polufinale.
Ivan Čupić je na posljednjim natjecanjima golgeter hrvatske reprezentacije. U Grazu ga u prvim utakmicama baš nije krenulo najbolje, premda je Metkovac dao pet golova Ukrajincima. Imao je dva promašaja, od kojih je jedan, istina, bio iz sedmerca.
– I ja očekujem bolje partije od sebe. I slijepac bi vidio da ne igram dobro, da nije to to, ali vjerujem u sebe – kaže Čupić.
– Znam da će poći ne samo mene, nego i ostale igrače, koji za sada nisu dali sve što se traži od njih, ali najbitnije od svega je da imamo dvije pobjede i da Rusiju čekamo neporaženi. Vjerujemo u tu još jednu pobjedu, tako da dobijemo vjetar u leđa za Beč. Vjerujem da će biti dosta našh navijača i da ćemo onda izboriti još jednom polufinale.
Čupićevo psihološko stanje i samopouzdanje nakon prve dvije utakmice?
– U kakvom bih trebao biti stanju? Sve je u redu. Osjećam se super. Glupe su priče kako se osjećam psihološki. Igrao sam dvije utakmice, nisam igrao dobro, sada je nova utakmica, treba dobiti Ruse. Budem li igrao ili ne, glavno je da pobijedimo.
Nadmetanje s Rusima?
– Znamo da su opasni, puno lopti “trpaju” na crtu. Igropulo je igrač oko kojega se sve vrti. Dibirov je jako opasan u tranziciji, pogotovo što igra u “5-1”, obrani. Naša metoda za pobjedu je igrati obranu jako dobro te biti agresivan kao što iz toga treba doći čim više lakih golova. Valja pomoći Aliloviću da skupi čim više obrana. Nadam se pobjedi – rekao je Čupić.