Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija potvrdila – pronađena su tijela Ante i Alena Martinovića

Autor: Suzana Bandić

22.01.2010. 23:00
Policija potvrdila – pronađena su tijela Ante i Alena Martinovića


Trodnevna agonija obitelji Martinović iz Zadra koja je isčekivala vijesti o članovima svoje obitelji, Anti (64) i Alenu (41),  ocu i sinu nestalima u srijedu poslijepodne na moru, danas je okončana na za njih najgori mogući način. Naime, i službeno je potvrđeno da su pronađena njihova beživotna tijela.
 
Prema izvješću Ministarstva mora, prometa i veza, otac i sin su u srijedu poslijepodne krenuli ribariti isplovivši iz luke u Kukljici, a prema riječima Antine supruge, odnosno Alenove majke, oni su se u srijedu oko 14 sati otisnuli na more s veza u zadarskim Jazinama. Na ribarenje su se uputili brodicom dugom sedam i pol metara tegleći manji čamac, a posljednja destinacija na kojoj su viđeni je otok Molat gdje su ih policajci zamijetili oko 17 sati prilikom policijske kontrole.
Ni jednom, a ni drugom, more i ribarenje nisu bili strani, a otac Ante je cijeli svoj radni vijek proveo na brodovima, najčešće ribarskim. U sličnim prilikama, kazala nam je u petak poslijepodne u telefonskom razgovoru Antina supruga, oni bi joj se javili mobitelom koji su uvijek nosili sa sobom. Tog kobnog poslijepodneva u srijedu, nisu joj se javljali, a nisu odgovarali niti na njezine pozive mada je, kako je kazala, jedan mobitel zvonio, dok je drugi davao znak da je isključen. U strahu da je nešto krenulo po zlu, ona je u četvrtak ujutro prijavila njihov nestanak u Lučkoj kapetaniji u Zadru.
Odmah potom za njima je organizirana potraga brodicama Lučke kapetanije i Pomorske policije. U uvali Jakinska na Molatu na vezu je pronađena njihova veća brodica, a sutradan oko 15.30 sati u uvali Lojišće na Dugom otoku, odmah nasuprot Molatu, pronađena je prevrnuta u moru i manja brodica. Svega sat i pol kasnije na otoku Bršćak, prema priopćenju PU zadarske, odnosno na otočiću Golac prema izvješću Ministarstva mora, nasukano na obalu pronađeno je tijelo mlađeg muškarca.
Potraga je zbog mraka prekinuta te je nastavljena u subotu odmah nakon svitanja, a već oko devet sati nađeno je i tijelo starijeg koje je plutalo svega stotinjak metara dalje od mjesta gdje je dan ranije  pronađena njihova „batela”.
Kako su izvjestili iz PU zadarske, oba su tijela prevezena u kapelicu na Gradskom groblju zbog identifikacije, no kako je mrtvozornik zatražio obdukciju prebačena su na odjel zadarske Patologije kako bi se utvrdio točan uzrok njihove smrti, dok policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti stradavanja dvojice ribara.
Inače, 64-godišnji Ante osim sina Alena s kojim je isplovio na kobno ribarenje ima još i kćer, dok Alen ima dvoje malodobne djece. Živjeli su  u istoj kući, svaka obitelj na svome katu, na početku zadarskog predjela Stanovi, a podrijetlom su iz Kukljice na otoku Ugljanu.